Janja Garnbret blestela na svetovnem pokalu v Innsbrucku

Janja Garnbret [Foto: Stanko Gruden/STA/fotografija je simbolna]

Janja Garnbret blestela na svetovnem pokalu v Innsbrucku

Na tekmi za svetovni pokal v balvanih v Innsbrucku so slovenske plezalke ponovno dokazale svojo vrhunskost. Olimpijska prvakinja Janja Garnbret je s suverenostjo potrdila vlogo favoritinje in osvojila še eno zmago. Njen uspeh je dopolnila komaj 17-letna Jennifer Buckley, ki je s svojim prvim nastopom med elito osvojila drugo mesto.

Na zmagovalnem odru se jima je pridružila tretjeuvrščena Američanka Anastasia Sanders, ki je na nehvaležno četrto mesto potisnila Japonko Mao Nakamura. Peta je bila Avstrijka Jessica Pilz. Slovenska polfinalistka Katja Debevec je tekmovanje zaključila na 13. mestu.

Lucija Tarkuš je za eno mesto zgrešila polfinale, saj je v kvalifikacijah končala na 21. mestu. Sara Čopar je zasedla 47., Julija Kruder pa 57. mesto.

Janja Garnbret, ki po slabih dveh mesecih in pol znova nastopa na tekmovanju svetovnega pokala, to vidi kot odlično pripravo za olimpijske igre v Parizu, kjer bo branila zlato kolajno iz Tokia 2021. “Zelo sem vesela, da sem zmagala, to je lepa popotnica za olimpijske igre v Parizu. Polfinalni nastop je bil težji od finalnega, kjer sem ostala zbrana do konca. Mlade tekmice prihajajo, sama nisem najmlajša, a se bom borila, da jih bom premagovala tudi v prihodnje,” je povedala Garnbret.

Med moškimi plezalci sta se v polfinale uvrstila Gregor Vezonik in Anže Peharc, ki sta v kvalifikacijah končala na devetem oziroma 13. mestu. Zan Lovenjak Sudar in Matic Kotar sta s 27. in 57. mestom zaključila nastope. Kvalifikacije je dobil Francoz Samuel Richard.

Tekmovalni teden v Innsbrucku se bo nadaljeval z moškim polfinalom in finalom na balvanih, sledila pa bo še preizkušnja v težavnosti. Kvalifikacije bodo v soboto, polfinale in finale pa v nedeljo zvečer.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Stanko Gruden/STA