Janja Garnbret blesti na svetovnem pokalu v Innsbrucku

Janja Garnbret [Foto: Zajem zaslona/fotografija je simbolna]

Janja Garnbret blesti na svetovnem pokalu v Innsbrucku

Janja Garnbret je na svoji zadnji postaji svetovnega pokala v športnem plezanju pred olimpijskimi igrami zmagala tudi v težavnostnem plezanju. V Innsbrucku je bila najboljša že na četrtkovi tekmi v balvanskem plezanju. Branilka olimpijskega naslova je steno preplezala do vrha v zadnjih sekundah, kar je Japonka Aoki Mori, ki je predtem edina priplezala do vrha, morala priznati kot poraz. V polfinalu sta bili s Japonko poravnani z višino 48+, a je imela Garnbret boljši izid kvalifikacij.

Garnbret je v finalu večkrat počivala, očitno zaradi utrujenosti z balvanske tekme. Gledalce je pustila čakati do zadnje sekunde, a je v izdihljajih priplezala do vrha. “Seveda je bilo malo taktično, saj sem v bistvu pozabila, kakšen prijem je bil, prav tako se ga ne vidi. Tudi prijem v desni roki se mi je zdel nekoliko spolzek in nisem hotela nič tvegati. Tudi položaj nog se je zdel nekoliko čuden in morala sem pomisliti, kaj storiti,” je povedala nasmejana Janja.

“Kot sem že velikokrat povedala, mi je vsaka zmaga pomembna. Z obema nogama sem na tleh, nič ne jemljem za samoumevno. Vedno moram biti osredotočena in odločena, da zmagam. Občutek je vsakič znova neverjeten,” je dejala Garnbret.

Korošica je dosegla že 45. zmago v svetovnem pokalu in 28. v težavnostnem plezanju. Na olimpijskih igrah bo v boju za medaljo štela kombinacija balvanskega in težavnostnega plezanja, tako da bo Garnbret nesporna favoritinja tudi v Parizu.

[Vir: MMC RTV SLO]; Porta24; Foto: ZAjem zaslona