Janja Garnbret navdušila na tekmi svetovnega pokala v Kopru

Janja Garnbret navdušila na tekmi svetovnega pokala v Kopru

Janja Garnbret je navdušila gledalce in osvojila prvo mesto na tekmi svetovnega pokala v plezanju v Kopru. V edinstvenem vzdušju pred približno 5000 gledalci je bila edina, ki je osvojila vrh smeri, kar ji je prineslo zasluženo zmago. Na stopničkah se ji je pridružila tudi Vita Lukan. Lukan je kljub izgubi magnezijevega prahu za sušenje rok osvojila tretje mesto (40+). Drugo mesto je zasedla Japonka Ai Mori (44+). Mia Krampl pa se je soočila z začetno težavo in končala na osmem mestu (11+).

Janja Garnbret, ki je letos zabeležila tudi zmago na olimpijskih igrah, je bila navdušena nad podporo domačega občinstva: “To je bila moja zadnja tekma letos in seveda je lepo sezono končati na vrhuncu, še boljše pa je, ko zmagaš doma. Izjemno sem hvaležna navijačem oziroma vsem, ki so nas podprli.”

Vita Lukan je dejala: “Tretje mesto mi res veliko pomeni, biti na stopničkah pred domačim občinstvom je nekaj nepozabnega. Konkurenca je bila huda, že v finale je bilo kar težko priti, zelo zadovoljna sem z nastopom.”

Pri moških je prepričljivo zmagal vodilni v svetovnem pokalu, 16-letni Japonec Sorato Anraku. Sledila sta mu Američan Jesse Grupper in Španec Alberto Gines Lopez.

Luka Potočar, ki se je lani veselil zmage v Kopru, je letos zasedel osmo mesto, vendar je bil vesel že uvrstitve v finale po sezoni razočaranj.

Visoka motivacija

Janja Garnbret, prva zvezdnica športnega plezanja, je končno osvojila prvo mesto na domači tekmi v Kopru, potem ko je bila lani druga. Za Garnbret, ki je že osvojila olimpijsko vozovnico, je to pomeni visoko motivacijo, kar je dokazala že s svojimi uspehi v kvalifikacijah in finalu.ž

Zadnja tekma svetovnega pokala se bo odvijala konec septembra na Kitajskem. Slovenci pa se medtem že ozirajo proti dodatnim kvalifikacijam za Olimpijske igre v Parizu. Slednje bodo potekale konec oktobra v Lavalu, Francija. Na tej tekmi bosta na voljo še ena ženska in ena moška vozovnica za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto.

Foto: STA (fotografija je simbolna)

Portal24