Janković predsednico Pirc Musar pozval, naj kanal C0 prevzame z vojsko

Zoran Janković Foto: Zajem zaslona

Janković predsednico Pirc Musar pozval, naj kanal C0 prevzame z vojsko

Ljubljanski župan Zoran Janković je ostro odgovoril na nedavni intervju predsednice države Nataše Pirc Musar za N1, kjer je izrazila svoje nasprotovanje gradnji kanala C0 na severnem delu Ljubljane. Po intervjuju je župan komentiral njeno odločitev, da se mu ne namerava opravičiti, čeprav je upravno sodišče nedavno potrdilo zakonitost gradnje kanala. “Če je tako prepričana o svojem prav, naj kot vrhovna poveljnica prevzame kanal C0 z vojsko,” je dejal Janković.

Na novinarski konferenci občine je Janković izrazil, da opravičila predsednice države ne pričakuje več, saj je bila njena izjava v intervjuju za N1 jasna. “Žal mi je, da ni zmogla dovolj poguma, da se opraviči,” je komentiral. Poudaril je, da je pričakoval opravičilo, ker gradnja kanala poteka v skladu z vsemi okoljevarstvenimi predpisi.

Župan je predsednico Pirc Musar pozval, naj kot vrhovna poveljnica kanal C0 prevzame z vojsko, če je tako prepričana v svoj prav. Janković je to označil kot prijazen poziv k opravičilu, še posebej, ker je predsednica pravnica in zagovornica pravne demokracije.

Na vprašanje, ali gre za politično odločitev glede gradnje kanala, je Janković odgovoril pritrdilno, vendar le s strani Pirc Musar. Poudaril je, da je odločitev o gradnji kanala sprejemalo več institucij v različnih slovenskih vladah, kar jo naredi strokovno utemeljeno. Tudi število soglasij, ki jih je občina pridobila za gradnjo kanala, je Janković uporabil kot argument proti izjavi Pirc Musar, ki je temeljila le na dveh mnenjih.

Odgovore iz kabineta Pirc Musar, pa je župan označil za “privlečene za lase” pri utemeljevanju njene izjave, ki nasprotuje gradnji kanala C0.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24