Janša o morebitnem odhodu Anžeta Logarja: “Ni nobenega problema.”

Predsednik največje opozicijske stranke, Janez Janša, se je odzval na medijska poročanja o morebitnem odhodu Anžeta Logarja iz stranke in njegovi napovedi o ustanovitvi nove politične stranke. Janša je svoje stališče jasno izrazil na družbenem omrežju X, kjer je poudaril, da izvršilni odbor stranke SDS ni sprejel nobene odločitve v zvezi s tem dogajanjem.

Janša je zapisal: “Izvršilni odbor stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Praktično soglasno je le ugotovil dejansko stanje. Če poslanec Anže Logar ne bo ustanovil nove stranke v roku 1 leta in nas o tem ‘pravočasno’ obvestil, kot je napovedal včeraj, potem ni nobenega problema. Do konca mandata bo spoštoval voljo volivcev, ki so ga na listi SDS izvolili, delali bomo skupaj, sile se ne bodo drobile in vsi bomo veseli. Če pa se je to kljub vsemu zgodilo, se spodnje sporočilo ne bo dobro postaralo oziroma se je izkazalo, da gre zgolj za zavajanje javnosti.”

Hkrati je Janša izrazil svojo podporo družbi Platforma sodelovanja in upal, da se bodo tam, če gre res za tako močno privlačnost preko političnih polov, poleg dveh poslancev Poslanske skupine SDS končno znašli tudi poslanci ostalih strank. Poudaril je, da do takrat razprave, kot jih organizira Platforma, mirno organizira kateri koli poslanec znotraj delovanja delovnih teles Državnega zbora, v okviru poslanskih večerov, javnih tribun in okroglih miz, ki praktično vsakodnevno potekajo povsod po Sloveniji, ne le v Ljubljani.

Spomnimo…

Anže Logar odhaja iz SDS in ustanavlja novo stranko

Po včerajšnji redni seji izvršnega odbora Slovenske demokratske stranke (SDS) je prišlo do presenetljivega razkritja. Največja opozicijska stranka v Sloveniji je uradno sporočila, da poslanec SDS Anže Logar načrtuje ustanovitev svoje politične stranke. Ta poteza je sprožila burne reakcije in dvome tako znotraj stranke kot tudi med volivci… več tukaj.

Odziv predsednika Janše na morebiten odhod Logarja in ustanovitev nove stranke bo nedvomno vplival na politično dogajanje v Sloveniji v prihodnjih mesecih.

Foto: Poslanska Skupina SDS X