Ali je Gen-I veleposlanika Berishaja imel oz. spremenil v finančno mulo?

Mediji na zahodnem Balkanu že nekaj časa preiskujejo, kakšno je ozadje skoraj dveh milijonov evrov, ki jih je Martin Berishaj, v vlogi veleposlanika Kosova na Hrvaškem, prejel in nato dvignil z računa svojega podjetja MB Consulting v povezavi s podjetjem Gen-I.

Nedavno je namreč izbruhnila afera, kjer so bili razkriti dokazi o vzporedni bančni operaciji med GEN-I Beograd, Martinom Berishajem, veleposlanikom Kosova na Hrvaškem ter njegovo črnogorsko hčerinsko družbo MB Consulting, ki ima sedež v Prištini.

Planet TV se lahko pohvali s prvim odkritim zaporedjem bančnih operacij, razkritja medija Raporti so razkrila naslednjo, vse to pa dopolnjujejo še novinarske raziskave medija Paparazzi. (vir).

Bančni izpiski Nove Ljubljanske banke v Prištini so najprej pokazali, da družbo MB Consulting zastopa (skrivnostna) oseba po imenu Martin Berishaj. Razkrivanje neposrednega stika in transakcijskih prenosov med GEN-I Beogradom ter kosovskim krovnim podjetjem MB consulting (ki ima hčerinsko podjetje v Črni gori) tako predstavlja edinstveno raziskovalno zgodbo.

Po pisanju medija Prava.si so nadaljne raziskave pokazale, da je GEN-I Beograd med leti 2015 in 2022 Berishaju nakazal več kot 1.5 milijona evrov, ta pa je dvignil, vključno s transakcijami iz 2021 in 2022, gotovino v skupnem znesku najmanj €1.392.245,10!

Razkriti dokumenti s Planet TV, Reportija in Paparaciji odpirajo vprašanja namena in čistosti dvigov gotovine z računov Berishajevega podjetja. Martin Berishaj je v petih letih namreč uspešno dvignil kar tri in pol milijone evrov, od leta 2017 dalje celo pod okriljem diplomatske imunitete!

Zakaj je to zanimivo za Slovenijo?

Ker je Gen-I v tem času vodil aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob. O tem je tudi za kosovske medije več povedal raziskovalni novinar Bojan Požar TUKAJ

Več na: Prava.si

By A.K.

Komentar: