Je “kolaps” Klakočar Zupančič posledica notranjih sporov in upadanja priljubljenosti?

V političnih krogih Slovenije je očitno prišlo do upadanja podpore predsednici državnega zbora Klakočar Zupančič. Razkriva se, da je poleg zmanjšanja podpore v njeni matični stranki in medijih prišlo tudi do notranjih sporov v stranki, zaradi česar je stranka zagotovo manj sposobna operativno voditi državo, medtem ko se država vse hitreje poglablja v recesijo.

Nedavno je bilo odpovedano sodelovanje Klakočar Zupančič v oddaji Tarča, uradno zaradi zdravstvenih razlogov. Zanesljivi viri na katere se pri poročanju sklicuje Nova24Tv pa trdijo, da je bila resnična narava odpovedi drugačna. Stranka naj bi Klakočar Zupančič nastop kar prepovedala, ker naj bi izvedela, da bo nastopila tudi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, in ker potrditev nastopa ni bila usklajena.

Vir razkriva tudi, da naj bi Klakočar Zupančič pred snemanjem oddaje doživela živčni zlom. Slednje pa naj bi, kot navaja Nova24TV izhajalo iz dogodkov seje mandatno-volilne komisije, posveta vodij poslanskih skupin in kasnejšega spora znotraj stranke z generalno sekretarko Vesno Vukovič. Spori naj bi bili stalnica, spomnimo na zahteve Vukovičeve, da vsi poslanci predajo mobilne telefone v osebni pregled, in sicer zaradi sumov, da eden od njih medijem izdaja občutljive informacije stranke.

Ni bila seznanjena z odstopom Mrzidovška in Zavca

Poleg tega naj bi se vodja ZPS v delovnem posvetu parlamentarnih strank “ostro in neposredno” spopadla s predsednico državnega zbora Klakočar Zupančič glede mnenja Zakonodajno-pravne službe, ki je ocenilo, da je delovanje mandatno-volilne komisije v nasprotju z ustavnopravno ureditvijo Republike Slovenije. Klakočar Zupančič je poskušala pridobiti podporo koalicijskih poslancev, vendar brez uspeha.

Vir Nova24Tv razkriva tudi, da Klakočar Zupančič ni bila seznanjena z odstopom dveh poslancev, Dejana Zavca in Martina Marzidovška. Vsi ti dogodki pa naj bi privedli do neke vrste kolapsa znotraj stranke. Klakočar Zupančič naj bi bila izrazito jezna tudi na vodjo poslanske skupine SDS in ji naj bi ji v prihodnje že “pokazala svoje”.

Skupno gledano te informacije kažejo na globoke razpoke v stranki Svoboda in na naraščajoče težave, ki jih bo morala stranka Gibanje Svoboda morala, če želi ostati politično relevantna in učinkovita.

vir Foto: STA Portal24