Je Milan Krek res nakazal denar za posel, ki ga nikoli ni bilo? Zakaj je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) poravnal račun za storitve, še preden so bile te opravljene, se sprašujejo avtorji prispevka na portalu Necenzurirano. Nadaljujejo z novim vprašanjem; ali je bila to le krinka za izplačilo javnega denarja?

»Na NIJZ pod vodstvom Milana Kreka so med množico podjetij našli ravno tistega, ki je izdajatelj Portala Plus. In mu denar nakazali, še preden bi opravilo naročano storitev. 

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pod vodstvom Milana Kreka so podjetju NSM v lasti Dejana Steinbucha, ki ga v neformalnih krogih poznajo kot lobista, plačali 7500 evrov za storitve, ki nikoli niso bile opravljene,« navaja Necenzurirano.

Informacije

Necenzurirano se pri svojih navedbah sklicuje na dokumentacijo in informacije, ki naj bi jih pridobili v uredništvu. »Pri NIJZ smo preverjali, zakaj so konec lanskega leta nakazali omenjeni znesek podjetju, ki je izdajatelj spletnega portala Portal Plus. Na njem Krek od lanske pomladi objavlja besedila, v katerih obračunava z nasprotniki. Toda po uradnih pojasnilih na NIJZ niso plačevali oglaševanja ali prostora za objavo Krekovih kolumn, ampak so pri podjetju NSM v tem času naročili druge storitve,« pojasnjujejo avtorji zapisa.

Povezava, do prispevka TUKAJ.

Vir: Necenzurirano

Foto: STA