Požareport: Je premier Golob znova ujet na laži?

Foto: Vlada RS

Je premier Golob znova ujet na laži?

Premier Robert Golob se sooča z novimi obtožbami o neiskrenosti, tokrat povezanimi z uporabo vladnega parkirišča. Po poročanju Požareporta naj bi Golob javno lagal o okoliščinah, kako je Tina Gaber z avtomobilom dostopala do vladnega območja.

Za osvežitev spomina, v sredi marca so na dan prišli posnetki in fotografije, ki prikazujejo Tino Gaber, kako z belim volvom novogoriške registracije vstopa na območje na Gregorčičevo ulico. Gaber naj bi očitno parkirala na prostoru, rezerviranem za vlado, kar je sprožilo vprašanja medijev o pravilnosti takšnega dejanja. Gaber se je po teh obtožbah sicer zavila v molk.

Premier Golob je v odgovoru na vprašanja novinarjev v oddaji 24ur Zvečer na Pop TV zatrdil, da je šlo zgolj za prenos obleke, saj se je odpravljal na službeno pot. Po njegovih besedah je situacija bila izrabljena za politično manipulacijo, kar označuje za “tipičen primer širjenja izmišljotin”.

Toda viri iz vlade (Gregorčičeve) trdijo, da je premier… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Golob o Cviklu: Ne mi ga več voziti sem. Cvikl o Golobu: Postavili smo ga za nekaj mesecev, potem pridem jaz kot rešitelj.

Požareport: Čeprav je Milan M. Cvikl, viceguverner Banke Slovenije, junija lani vilo Jero pod Ljubljanskim Gradom prodajal predsedniku vlade Robertu Golobu in Tini Gaber (vir), se Cvikl in Golob tako rekoč ne prenašata. Kar je za dva politika, ki tudi sicer veljata za dva ekstremna patološka narcisa, po svoje razumljivo.

Ko se je Cvikl leta 2020 vračal iz Londona, kjer je delal kot nadomestni direktor v Svetu direktorjev Evropske banke za obnovo in razvoj, je bil doma v Ljubljani praktično brezposeln*, zato se je znova aktivno priključil vodstvu Socialnih demokratov. In to preko “voditeljice SD” Tanje Fajon, ki naj bi jo takrat – kar Cvikl menda odlično obvlada – načrtno in dodobra omrežil. Med pisanjem koalicijske pogodbe, kar je za stranko SD počel Cvikl… več tukaj.

Foto: Vlada RS