Je vroča roza nova barva porok?

ByAnja Kadič

27. avgusta, 2022 ,

Olive Uniacke je za svojo londonsko poroko nosila vroče rožnato obleko Molly Goddard

Je vroča roza nova barva porok?

Olive Uniacke in njen zdajšnji mož Dane Ensley sta med načrtovanjem poletne poroke v Londonu imela v mislih sedem obveznih stvari. “Prva je bila, da se skupaj sprehodiva do oltarja,” je nevesta povedala za Vogue. “Druga, da na mizi ni večerje. Tretja, brez telefonov. Četrta je bila, dan vse ostane skrivnost. Številka pet se navezuje na četrto. Nenehno vznemirjenje. Za šesto točko sva si zaželela najboljše dj-je in glasbo. Boljšo, kot jo je kdorkoli kdajkoli slišal v klubu. In za konec nec je bila sedma obvezna točka, da gostom ponudimo vse, kar potrebujejo, da jim ne bo treba oditi,” dodaja Olive. “Vse smo želeli narediti kar se da netradicionalno.”

“Povezovanje ljudi je del najinega dela. Sam sem agentke in Dane je strokovnjaka za duševno zdravje. Rada verjamem, da sva v tem zelo dobra,” pravi nekdanja filmska producentka, ki z Daneom živi v Los Angelesu.

“Komaj sva čakala na poročni konec tedna. Tako sva bila navdušena nad srečanjem različnih skupin prijateljev. Polovica svatov je pripotovala iz Amerike. To je bil tako neverjeten večer, poln ljudi, ki nama obema veliko pomenijo.”

Olive je agentka pri agenciji WME. Njihove stranke so Devonté Hynes (Blood Orange), Riz Ahmed, Tessa Thompson, Mustafa The Poet in Oscar Isaac. Poleg omenjenih pa tudi ustvarjalci, režiserji in producenti z vsega sveta. Dane je ustanovitelj podjetja Reconstruction Unlimited, ki oblikuje terapevtske ekosisteme, prilagojene osebam z duševnimi boleznimi, motnjami odvisnosti in vedenjskimi težavami. Spoznala sta se leta 2015 na večerji, ki je gostila Gala Gordon.

Kako sta se spoznala?

Dane naj bi se obnašal hladno in Olive zapeljal, da bi ga “pretentala”, da bi naslednji večer večerjal z njo. Bil je prepričan, da bosta večerjala s skupino prijateljev, čeprav sta bila v resnici samo onadva. Še danes trdi, da ni imel pojma, kaj se je dogajalo. Sledilo je razmerje na daljavo, v katerem sta se v začetku zveze videvala med Londonom in New Yorkom, Dubajem. Na koncu sta končno začela skupno življenje v Daneovem rojstnem Los Angelesu. 

Tema poroke se je pojavila lani med pogovorom ob prigrizku in igri backgammona. Dane priznal, da je nameraval zaprositi za roko. Po koncu igre je postavil vprašanje. Odločila sta se, da bosta svojo veselo novico ohranila v tajnosti. Minilo je več tednov, preden sta prijateljem in družini povedala o svoji zaroki.

Dogajanje na poroki

Za začetek praznovanja, ki je potekalo prvi konec tedna v juliju, sta Olive in Dane pripravila intimno večerjo v svoji najljubši londonski restavraciji St John. Gostje jedli celega prašiča in kostni mozeg. Prijatelj para ju je presenetil z bendom Mariachi, govori pa so se vrstili do zgodnjih ur. 

Olive, ki je izbrala vroče rožnato poročno obleko, je želela za večerjo nositi slonokoščeno obleko. Po začetnem brezplodnem iskanju obleke je nevesta prosila Molly Goddard, da je preoblikovala mamino zelo priljubljeno črno krilo iz tila. Goddardova je vedela, da si Olive želi športnega in modernega videza.

Na dan poroke je Oliveina družinska hiša v Pimlicu videti kot najbolj posebno prizorišče, kar ga je  lahko izbrala. “Takšne energije ali prostora ne bi našli nikjer na svetu,” dodaja. Par si je zaobljube izmenjal na 30-minutnem obredu v cerkvi svetega Gabriela v Pimlicu. Devonté Hynes je igral improvizacijo na klavirju, medtem ko je par skupaj tekel do oltarja. 


Zapleti pri izdelavi obleke

Olivino edinstveno poročno obleko je zasnoval in izdelal londonski modni oblikovalec. Nevesta, ki jo je navdihnila obleka Raf Simons for Dior je želela obleko v živo rožnati barvi. “Želela sem, da se mi zdi resnična,” pravi Olive o svoji nepričakovani izbiri. “Všeč mi je bila zamisel, da bi se vsi, tudi jaz, pojavili v svetlih barvah.”

Čeprav je bila njena poročna vizija jasna, postopek izdelave Oliveine sanjske obleke ni potekal povsem gladko. Ko je tkanina šest tednov pred poroko prispela v London, je bila pomanjkljiva. Olive se je na koncu odločila za svetlejši odtenek, čeprav je obdržala čevlje Prada, ki jih je barvno uskladila z originalom. Piccioli in ekipa Valentina so Olive za sprejem priskrbeli svetlo rožnato obleko in braleto.

Številni dj-ji, med njimi Joe Goddard in Sophie Crystal, so poskrbeli, da so gostje plesali do zgodnjih jutranjih ur. Za vse, ki so potrebovali energijo, pa so bile na voljo torte Colin the Caterpillar, doma pečene limonine torte, Victoria sponges in ikonična čokoladna torta River Café Nemesis. Gostje, ki so bili v stiski, so ob 1. uri zjutraj prejeli McDonaldove cheeseburgerje in krompirček. “Ob 5. uri zjutraj smo izklopili vtič, se fotografirali kot zadnji in prijatelje odvlekli skozi vrata.”

Vir slik: Vogue