Jeep Avenger je razglašen za evropski avto leta 2023

ByAna Koren

17. januarja, 2023

Jeep Avenger je razglašen za evropski avto leta 2023

Jeep Avenger je razglašen za evropski avto leta 2023 in Tko nasledil lansko zmagovalko, električno Kio EV6.

Komisija 59 avtomobilističnih novinarjev iz 23 različnih držav po vsej celini (iz Slovenije Sebastjan Plevnjak) je glasovala za svoje najljubše nove avtomobile v zadnjih 12 mesecih. V ožjem izboru je bil tudi Volkswagen ID. Buzz (ki je zasedel drugo mesto), Nissan Ariya (tretje mesto), Kia Niro, Peugeot 408, Renault Austral in Subaru Solterra/Toyota bZ4X.

Vsak član žirije ima nato na voljo največ 25 točk, ki jih lahko po lastni presoji razporedi po ožjem seznamu, da bi izbral zmagovalca. Letos so bili rezultati razkriti na slovesnosti v slogu Evrovizije na mednarodnem avtomobilskem salonu v Bruslju. Prebrali so glasove vsake države posebej.

Član žirije Paul Horrell je v svoji oceni končnega zmagovalca povedal: “Ta avtomobil me je presenetil. Pričakoval sem, da mi ne bo všeč, vendar je izkušnja pokazala nasprotno. Je zelo uporabno majhen, a se vozi kot prefinjen večji avtomobil. Zato je doma tako v mestu, kot na odprti cesti in v rahlo zahtevnih razmerah. S prihajajočo 4xe bo kos tudi zahtevnejšim razmeram. Pohvaliti velja tudi zasnovo notranjosti in izrabo prostora. Vendar pa noben od njegovih pogonskih sklopov, niti električni niti z notranjim izgorevanjem, ne predstavlja napredka.”

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

BMW: Zamenjali bomo ‘ledvičke’, dizajn bo zdržal 10 let

BMW bo v prihodnje krasil preprost dizajn, ki ni nagnjen k zastarelosti in nekoliko drugačna sprednja maska. 

Ob predstavitvi konceptov Vision in Dee je ameriški reviji uspelo priti do glavnega BMW-jevega oblikovalca Domagoja Đukeca in izvedeti, kakšna je oblikovalska prihodnost BMW-ja. 

Sodeč po odzivih prinaša Neue Klasse tektonske spremembe v poslovanju in oblikovanju izdelkov. Đukec je za revijo Drive povedal, da bo šel oblikovno ravno v smeri koncepta I Vision Dee, ki pa med ljubitelji BMW ni bil najbolje sprejet… več tukaj.