Jelka Godec zastavila poslansko vprašanje o uporabi letala Falcon

Jelka Godec, SDS

Jelka Godec zastavila poslansko vprašanje o uporabi letala Falcon

Jelka Godec zastavila poslansko vprašanje o uporabi letala Falcon. Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je namreč pred dnevi udeležila novoletnega koncerta na Dunaju

V častni loži je sedela na povabilo avstrijskega predsednika državnega zbora Wolfganga Sobotke.

Urška Klakočar Zupančič s predsednikom avstrijskega državnega zbora Wolfgangom Sobotko. (Vir: Državni zbor)

V zvezi s prestižnim koncertom so se uvodoma pojavile kritike, saj so ravno na starega leta dan mediji objavili njen komentar o kapitalističnem razmišljanju znanega slovenskega podjetnika Joca Pečečnika vir

V zvezi s koncertom so se sedaj pojavila nova ugibanja, in sicer – kako je Klakočar Zupančičeva sploh odpotovala na Dunaj? Je res tja poletela na davkoplačevalske stroške, in sicer na udobnih sedežih vladnega letala falcon? 

Poslansko vprašanje

Največja opozicijska stranka SDS oz. poslanka in vodja poslanske skupine Jelka Godec je nemudoma odreagirala in predsednici Državnega zbora Urški Klakočar Zupančilč zastavila poslansko vprašanje, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti:

Vir: DZ

Let na Dunaj je za davkoplačevalce zanimiv iz več razlogov. Živimo namreč v času signaliziranja vrednot, v katerem nas politiki in estradniki (predvsem levega) političnega polja na vso moč prepričujejo o moči osebnega doprinosa h “klimatski pravičnosti”, pa tudi o družbeni odgovornosti delodajalcev.

Vir: Twitter, podatki o letu, s katerim naj bi letela predsednica DZ na novoletni koncert na Dunaj