Joe Biden bo znova kandidiral za predsednika ZDA

ByAna Koren

25. februarja, 2023 , , ,

Joe Biden bo znova kandidiral za predsednika ZDA

Joe Biden, najstarejši ameriški predsednik, je potrdil, da se bo na predsedniških volitvah leta 2024 potegoval za drugi mandat. “Kandidirati sem nameraval že od samega začetka,” je v intervjuju za ABC News dejal 80-letni demokrat.

Njegova soproga Jill Biden je pred tem za agencijo Associated Press potrdila, da je zdaj treba le še določiti datum in kraj, kjer bo sedanji predsednik napovedal vstop v volilno kampanjo.

Biden je na prošnjo za komentar njenih besed na kratko dejal, da se mu nikamor ne mudi. “Obstajajo še druge kratkoročne stvari, ki jih moramo dokončati, preden začnemo kampanjo,” je dejal.

Odgovoril je, da njegova starost ne vpliva na odločitev, ali bo kandidiral ali ne, razume pa zaslišanje.

“Legitimno je, da ljudje postavljajo to vprašanje zaradi moje starosti. To je povsem legitimno. Vse, kar lahko rečem, je – pazite, kaj počnem,” je dodal ameriški predsednik, pri čemer je verjetno mislil na dosežke v prvih dveh letih svojega mandata. 

Če bi bil ponovno izvoljen, bi Joe Biden svoj drugi mandat končal pri 86 letih. 

vir Foto: Joe Biden Twitter

Zdravniki: Joe Biden je zdrav in sposoben za delo

Zdravniki so ameriškega predsednika Joeja Bidna (80) po pregledu, pri katerem so mu odstranili lezije na prsnem košu, razglasili za zdravega in “sposobnega za delo”. Ugotovili so tudi, da ni dolgoročnih posledic covida, na koronavirus je bul predsednik pozitiven lansko leto.

“Predsednik ostaja sposoben za opravljanje dolžnosti in popolnoma sposoben opravljati vse svoje odgovornosti brez kakršnih koli odrekanj ali prilagoditev,” je v povzetku zdravniškega poročila dejal zdravnik Bele hiše Kevin O’Connor. Je “zdrav, močan, 80-letni moški,” je zapisal… več tukaj.