Porotniki v Virginiji so v sredo v tožbi zaradi klevete, ki jo je igralec vložil proti njegovi bivši ženi Amber Heard, razsodili v korist hollywoodskega igralca Johnnyja Deppa. Sedemčlanska civilna porota se je morala za vsako sodbo odločiti soglasno. 

Depp je proti Heard vložil tožbo v vrednosti 50 milijonov dolarjev. Trdil je, da ga je v članku za Washington Post obrekovala. Člani žirije so ugotovili, da bi moral Depp za to dobiti več kot 10 milijonov dolarjev odškodnine.

A so bili porotniki v nekaterih vidikih nasprotne tožbe Heard naklonjena njej. Trdila je, da jo je Deppov odvetnik obrekoval, ko je njene obtožbe o zlorabi označil za potegavščino. Porota je tako tukaj odločila, da mora Heard dobiti 2 milijona dolarjev.

Porota se je morala odločiti, ali sta dva posamezna odlomka članka in naslov obrekovanje. Ker je Depp javna osebnost, bi lahko Heard spoznali za krivo le, če bi se porota odločila, da ve, da je to, kar je napisala laž. 

Heard je vložila protitožbo vredno 100 milijonov dolarjev, češ, da ji je Deppov odvetnik škodil, ko je njene obtožbe o zlorabi označil za potegavščino.

Depp je dejal, da nikoli ni udaril Heard ali katere koli ženske. Obtožbe Heard pa, da ga bodo stale vsega. Odvetniki Heard so trdili, da je povedala resnico in da je njeno mnenje zaščiteno po prvem amandmaju ustave ZDA o svobodi govora.

Šesttedenskemu sojenju je sledilo na milijone ljudi širom sveta,  vsebovalo pa je obojestranske obtožbe o družinski zlorabi.

Vir: Euronews

Foto: Steve Helber / POOL/AFP