Jumbo-Visma pred preobrazbo: Roglič odhaja, združitev propadla

Kolesarska ekipa Jumbo-Visma je v enem dnevu doživela kar tri močne udarce. Najprej je bilo potrjeno, da bo ekipa po koncu sezone izgubila svojo kolesarsko zvezdo, Slovenca Primoža Rogliča, ki je bil ključni igralec v njenem vzponu v svetovno elito.

Prav tako je propadlo načrtovano združevanje z ekipo Soudal-Quick Step. Po informacijah nizozemskega portala ad.nl je bil en izmed razlogov za neuspešno združitev različen dobavitelj koles; Jumbo-Visma sodeluje s podjetjem PON, ki jim dobavlja kolesa Cervelo, medtem ko Soudal-Quick Step uporablja ameriški Specialized.

Kot tretji udarec je postalo znano, da so propadla pogajanja z Amazonom glede morebitnega generalnega pokroviteljstva. Ekipa je zdaj prisiljena iskati nove vire financiranja zaradi odhoda glavnega sponzorja Jumbo.

Vse ni izgubljeno, saj nizozemski velikan proizvodnje koles, podjetje PON, ki je trenutno dobavitelj koles za ekipo Jumbo-Visma, namerava povečati svoj finančni vložek. Podjetje PON naj bi tako postalo eden izmed dveh glavnih sponzorjev, kar bi lahko pomenilo, da bomo naslednje leto spremljali ekipo z imenom PON-Visma ali Visma-PON, namesto pričakovanega Soudal-Visma.

vir Foto: Jumbo-Visma X Portal24