Jutranje navade, ki lahko pomagajo odstraniti trebušno maščobo

Jutranje navade, ki lahko pomagajo odstraniti trebušno maščobo

Jutranje navade so pomembne iz več različnih razlogov, strokovnjaki pa trdijo, da nekatere pomagajo tudi pri hujšanju in vzdrževanju telesne teže. Registrirana dietetičarka Lisa Young je odkrila pet navad, s katerimi se boste znebili trebušne maščobe in izgubili neželene kilograme, pri čemer ne vključujejo strogih diet ali potenja v telovadnici.

Popijte kozarec vode

Številne študije razkrivajo, da lahko povečanje količine vode, ki jo spijete vsak dan, pospeši izgubo teže. Na primer, glede na študijo, katere rezultati so bili objavljeni v Journal of Clinical and Diagnostic Research, so udeleženci, ki so popili približno dve skodelici vode 30 minut pred zajtrkom, kosilom in večerjo, izgubili težo in doživeli zmanjšanje indeksa telesne mase (ITM). Young pravi, da je najbolje popiti kozarec vode na prazen želodec.

“Ko se zjutraj zbudiš, si lahko dehidriran, zato je hidracija s kozarcem vode odlična ideja. Morda tudi misliš, da si lačen, a si pravzaprav le žejen,” pojasnjuje.

Za zajtrk jejte živila, bogata z beljakovinami

Če začnete jutro z zajtrkom, bogatim z beljakovinami, kot so jajca, jogurt ali maslo iz oreščkov, boste dlje časa siti. Poleg tega bo pomagal stabilizirati krvni sladkor, Young trdi, da je to ultimativni recept za topljenje maščob in uspešno hujšanje… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Dietetičarka trdi, da to živilo najbolje pospešuje metabolizem in kuri maščobe

Dietetičarka trdi, da to živilo pospešuje metabolizem in kuri maščobe. Obstaja veliko različnih živil, ki pospešujejo presnovo in izgorevanje maščob. Po mnenju registrirane dietetičarke Erike Jacobson bi morale biti beljakovine naša prednostna hrana, poroča The Healthy... več tukaj.