Južna Koreja zaradi napačnih podatkov o dosegu oglobila Teslo 

ByA.K.

4. januarja, 2023 ,

Južna Koreja zaradi napačnih podatkov o dosegu oglobila Teslo 

Južna Koreja je ena od držav, kjer so potrošniki dobro zaščiteni. Lokalni regulatorni organ KFTC (Korejska komisija za pravično trgovino) je na svojih uradnih straneh objavil, da Tesla pretirava z zmogljivostmi svojih avtomobilov.

KFTC poudarja, da pri Tesla niso bili točni pri navedbi “dosega avtomobila z enim polnjenjem, primerjav prihrankov pri vožnji, v primerjavi z avtomobili na bencinski pogon in zmogljivosti, ki jo ponujajo polnilniki.” 

KFTC je v svoji izjavi poudaril, da se lahko doseg Teslinih avtomobilov v hladnem vremenu zmanjša za do 50,5 odstotka. Tesla pa tega, v svojih marketinških prizadevanjih ni omenila. Zanimivo je, da Tesla na svoji uradni spletni strani daje nasvete v zvezi z vožnjo pozimi, a ne omenja vpliva na doseg.

Izguba dosega ni značilna samo za avtomobile Tesla in niti ne le za električne avtomobile. Poudarjajo, da se povečuje tudi poraba avtomobilov, ki uporabljajo fosilna goriva. S slednjim pa se zmanjšuje njihov doseg.

“Bencinski avtomobili izgubijo doseg tako kot električni avtomobili. Pozimi porabite več goriva kot poleti,” je dejal Yves Racette, svetovalec iz Quebeca. 

Tesla sicer ni dala uradne izjave, a opazno je, da je uradna spletna stran po kazni v višini 2,2 milijona dolarjev dodala opozorilo, da se doseg lahko razlikuje glede na različne dejavnike, vključno z vremenom. Enako opozorilo ima Kia, ne pa tudi Hyundai.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Ruski napadi Teslo hitro spremenijo v avto na bencin

Ruski napadi na ukrajinska električna omrežja so lastnika električnega avtomobila Tesla prisilili, da je na prtljažnik privezal generator in napolnil vozilo. No, če je verjeti fotografijam, ki krožijo po družbenih medijih.

Druga možnost je, da mora lastnik Tesle generator samo prevažati, saj je bil nameščen na zunanjem nosilcu. Slednje je lahko posledica pomanjkanja prostora v vozilu. Kakorkoli, to mora biti posledica Ruskih napadov na ukrajinske napajalne in distribucijske vode, zaradi česar je država ostala brez elektrike. Tesla pa najbrž brez delujočega polnilnega mesta… več tukaj.