Kabinet predsednika vlade: “Predsednik vlade ne razmišlja o kandidaturi za komisarja”

ByMiha Kovač

9. marca, 2024 , ,
Robert Golob [Foto: Vlada RS]

Kabinet predsednika vlade: “Predsednik vlade ne razmišlja o kandidaturi za komisarja”

Iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba so nedavno podali odločen odziv na namigovanja, ki so se pojavila v javnosti glede njegovega možnega prehoda na položaj v Evropski komisiji. V izjavi za TV Slovenija so iz kabineta jasno te špekulacije zavrnilo. Poudarili so, da predsednik vlade ne razmišlja o kandidaturi za komisarja, niti se ne dogovarja za tovrsten položaj v prihodnji sestavi Evropske komisije.

V izjavi so dodali: “Prav tako ne načrtuje nastopa na evropskih volitvah. Trdno je odločen, da mandat, ki so mu ga zaupali volilke in volilci uspešno pripelje do konca.”

Spomnimo…

Golob bi se naj videl kot evropski komisar za energetiko

V luči prihajajočih evropskih volitev so se pojavila tudi ugibanja o prihodnjih kadrovskih rošadah znotraj Gibanja Svoboda. Kadrovske rošade v Svobodi je Tomaž Celestina za Radio Slovenija z besedami: “Prav Boštjančiča naj bi po nekaterih namigih počasi pripravljali za novega mandatarja, Golob pa naj bi se po evropskih volitvah videl kot novi komisar. Tu lahko dodam tvit predsednika SDS-a Janeza Janše. Navajam: Drži. Golob že nekaj časa nadleguje kolege v Evropskem svetu, da bi rad bil prihodnji komisar za energetiko.” 

Marta Kos, nekdanja podpredsednica Gibanja Svoboda, ki trenutno ni aktivno vključena v stranko, je za TV Slovenija komentirala trenutno situacijo: “Od zunaj se vidijo trenja in negotovosti in tudi to, da vlada ne dela tistega, kar je obljubljala. Ni vlade na svetu, ki ne bi imela težav, težave nastanejo, ko to navzven prevlada in ljudje dobijo občutek, da se politiki ukvarjajo sami s seboj. S tem se pojavi to, da ni več zaupanja, da vlada dela res tisto, za kar je postavljena.”… več tukaj.

Foto: Vlada RS