Kaj bo počela in koliko bo zaslužila Nika Kovač, če sprejme Golobovo ponudbo

Kaj bo počela Nika Kovač in koliko bo zaslužila, če sprejme ponudbo Roberta Goloba 

Kaj bo počela in koliko bo zaslužila Nika Kovač, če sprejme Golobovo ponudbo? Premier Robert Golob je napovedal, da se bo strateški svet za preprečevanje sovražnega govora prvič sestal ta petek. Vodenje omenjenega sveta pa je, kot je znano Golob ponudil Niki Kovač. Kovač je prvem odzivu dejala, da mora o ponudbi malo razmisliti, svojo odločitev bo sporočila konec tedna.

Na uradu vlade za komuniciranje na vprašanje, ali se je Kovač že odzvala na ponudbo predsednika vlade, še niso odgovorili. Pravijo pa, da se bo strateški svet za preprečevanje sovražnega govora prvič sestal v petek. Več informacij, da bo znanih po seji.

Na vladi so pojasnili še, da po sklepu o določitvi višine sejnin in povračil stroškov članom strateških svetov, ki jih imenuje predsednik Vlade Republike Slovenije, pripadajo sejnine in v nekaterih primerih tudi povračilo potnih stroškov.

143 evrov za vsako sejo

Če bo razvpita Nika Kovač sprejela mesto predsednice sveta, bo med drugim skrbela za zakonitost in strokovnost dela strateškega sveta, vodila in usmerjala bo delo strateškega sveta ter sklicevala seje in predlagala dnevni red seje.

Sklep, ki ga je leta 2007 sprejela vlada, določa, da višina sejnine za predsednika strateškega sveta in njegovega namestnika znaša 143 evrov neto za vsako sejo. Člani prejmejo 86 evrov neto za sejo. Člani lahko v dogovoru s predsednikom sveta za posamezno vsebinsko vprašanje pripravijo pisna strokovna mnenja oziroma poročila. Za slednje jim pripada avtorski honorar v vrednosti 150 evrov neto. Povračilo potnih stroškov članom, ki imajo stalno bivališče zunaj kraja sveta, se prizna le, če ti presegajo višino sejnine.

vir Foto: Twitter

Ne spreglejte…

Kako je Nika Kovač na glavni vožnji razbila kar dva avta hkrati 

Kako je Nika Kovač na glavni vožnji razbila kar dva avta hkrati. Politična aktivistka in direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je pred časom javno priznala, da je vozniški izpit neuspešno opravljala kar devetkrat. Medtem se je celo trikrat zaletela in menjala dva inštruktorja. Mnoge je šokiralo tudi njeno priznanje, da je na avtocesti vedno vozila 50 kilometrov na uro… več tukaj.