Kaj pomeni nepo baby in zakaj jih ljudje sovražijo?

ByAna Koren

29. januarja, 2023 ,
Foto: Pexels

Kaj pomeni nepo baby in zakaj jih ljudje sovražijo?

Zvezdniki in njihovi otroci nas navdušujejo. Največ odkritij se seveda zgodi na družbenih medijih. Tako je tokrat svet obnorel izraz ‘nepo baby’. Čeprav to ni nekaj novega, nepotizem obstaja že od nekdaj, ljudje, predvsem Gen Z, so šele zdaj odkrili, kdo so nepo-babyji.

Za začetek je ‘nepo’ okrajšava besede ‘nepotizem’, ‘baby’ pa v tem primeru pomeni ‘otrok nekoga, ki je že uspešen’. Seveda ni treba biti dojenček, da si nepo dojenček, to je pravzaprav izraz za vse tiste (lahko že polnoletne), katerih starši so zvezdniki.

Danes je veliko uspešnih in slavnih nedojenčkov: Zoë Kravitz, Dakota Johnson, Lily-Rose Depp, Hailey Bieber (rojena Baldwin), Willow in Jaden Smith, Timothée Chalamet, Jake Gyllenhaal, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson in številni drugi.

Ste presenečeni, da so na tem seznamu nekatera svetovna imena, kajne? Ne skrbite, seznam se kar nadaljuje.

Zakaj ljudje ne marajo nepo dojenčkov?

Navdušujejo nas zvezdniki, pa tudi njihovi otroci. Ko pa otrok slavnih staršev dobi velik met in uspe, jih marsikdo ne mara

V zadnjih mesecih se je o tej temi v svetovnih medijih veliko pisalo in razpravljalo. Revija New York Magazine je objavila naslovnico, ki slavi nepo dojenčke s podrobno zgodovino vseh hollywoodskih družinskih odnosov.

Talent ali nepotizem?

Ni nujno, da tem ljudem manjka talenta. Problem je v tem, da vsi znamo napredovati v panogi z uporabo vez. V tem primeru imena staršev otrokom odpirajo velika vrata. Nekateri kritizirajo takšen način vstopa v industrijo, saj jemlje mesto nekomu, ki je vse življenje trdo delal, a žal nima sredstev in slavnih staršev.

Tudi mnogi nepo dojenčki so sami komentirali ta pojav. Pritoževanje o tem, da ni lahko biti otrok slavnih staršev ali da morajo delati dvakrat več, ker se od njih nekaj pričakuje, ljudem ni sprejemljivo.

Podedovano bogastvo je velik privilegij. Olajša ne samo napredovanje v zabavni industriji, uspeh v karieri, ampak na splošno olajša življenje. Nepo otrokom ni treba skrbeti za osnovne potrebe. Ne skrbi jih, ali bodo jutri plačali račune ali bodo imeli službo.

Prav zato so eni najbolj osovraženih neotroci, kot sta sestri Jenner ali otroci Beckham, ki jih najbolj skrbi notranjost zasebnih letal in ki nimajo pojma, kako je živeti normalno življenje.

vir Foto: Pexels