Kaj storiti, če vas mučijo temni in zabuhli podočnjaki?

ByAna Koren

18. aprila, 2023 ,

Kaj storiti, če vas mučijo temni in zabuhli podočnjaki?

Težave s podočnjaki so lahko res depresivne. Ne samo, da so neizogibno vidni vsakomur, ampak je njihov videz večinoma skoraj izpod vašega nadzora.

Temni kolobarji in oteklost predela pod očmi so pogosto lahko posledica življenjskih navad. Na primer pomanjkanje spanja, slaba prehrana, čezmerno uživanje alkohola in soli. Pojavijo pa se lahko tudi zaradi  zdravstvenih težav, na primer alergije, intoleranca na hrano, utrujenost nadledvične žleze, anemija.

Če so vaši podočnjaki temni in/ali zabuhli, odkar pomnite, ne glede na to, ali ste spali ali ne, je najverjetneje kriva genetika. Z leti so tudi podočnjaki vedno bolj vidni, saj se s staranjem že tako tanka koža pod očmi še bolj stanjša, zato so pod njo vidne temne žilice.

Genetike in staranja ni mogoče spremeniti. Če želite preprečiti, da bi se podočnjaki poslabšali, ni potrebno kupiti (še eno) kremo za oči ali poiskati strokovno pomoč, da opazite razliko. Za posvetlitev podočnjakov je nekaj preprostih, naravnih korakov, ki jih lahko vključite v svojo dnevno rutino.

Obloge iz ohlajenih čajnih vrečk

Morda radi pijete metin čaj, vendar v tem primeru izberite kamilični, zeleni ali črni čaj. Kamilica deluje protivnetno in pomirjujoče, zato pomagajo pri lajšanju rdečice oči in zabuhlosti vek. Zeleni in črni čaj pa vsebujeta tanine, ki delujejo adstrigentno in kofein, ki deluje diuretično in spodbuja mikrocirkulacijo. Ti sestavini pomagata tudi pri lajšanju zabuhlosti vek… več na Princesa.si