Kaja Juvan presenetila na odprtju Grand Slam turnirja v Melbournu

ByA.K.

15. januarja, 2024 ,
Foto: Pexels

Kaja Juvan presenetila na odprtju Grand Slam turnirja v Melbournu

V prvem krogu Grand Slam turnirja v Melbournu je slovenska teniška zvezdnica Kaja Juvan nase opozorila z impresivno zmago. Juvan je z izjemno igro s 6:1, 6:4 premagala 23. nosilko turnirja, Rusinjo Anastazijo Potapovo. V prvem nizu je Kaja trikrat odvzela servis nasprotnici in ga hitro dobila v zgolj 23 minutah. Drugi niz je bil napet do konca, ko je Rusinja izgubila servis začetkom končnice.

Skupno je dvoboj trajal uro in dvanajst minut. Juvanova se je spopadla le z dvema brejk žogama in obe ubranila. V naslednjem krogu se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med rusko kvalifikantko Anastazijo Zaharovo in izkušeno Kazahstanko Julijo Putincevo.

Tamara Zidanšek ni premagala Argentinke Nadije Podoroski

V nasprotju s Kajo Juvan se Tamara Zidanšek ni izkazala v prvem krogu turnirja. Najvišje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA ni bila kos svoji argentinski nasprotnici Nadiji Podoroski. Zidanškova je osvojila le eno igro v četrti igri prvega niza, nato pa je Podoroskova nanizala devet iger zapored in slavila po uri in 16 minutah. Zidanškova tako žal ni uspela priti do drugega kroga tega prestižnega turnirja.

vir; Foto: Pexels; Portal24

Ne spreglejte…

Danes je “modri ponedeljek” – najbolj depresiven dan v letu. Mit ali resnica?

Danes je tretji ponedeljek v januarju, znan kot “modri ponedeljek” – dan, ki velja za najbolj depresiven v letu. Kljub temu, da ta oznaka ne temelji na znanstvenih dejstvih, se že vrsto let uporablja kot marketinška poteza. Veliko ljudi pa v zimskih mesecih občuti večje čustvene izzive, ko so dnevi krajši, temperature nižje, in prazniki so že daleč za nami… več tukaj.