Kako na suhe, razpokane ustnice nanesti šminko?

ByAna Koren

20. aprila, 2023
Foto: Pexels

Kako na suhe, razpokane ustnice nanesti šminko?

Priznajmo si, slabo izgleda, če na suhe ustnice, ki se luščijo, nanesemo šminko. Poleg tega na ustnicah, ki niso negovane in hidrirane, šminka ni tako obstojna, kot bi lahko bila. Vse to so razlogi, da se odrečete ličenju. A če se počutite malce goli, ko odhajate iz hiše brez šminke, vam razkrivamo nekaj skrivnosti.

Skratka, uporaba šminke je možna tudi, če so vaše ustnice dehidrirane, vendar jim je treba posvetiti malo več nege. Priprava, vključno s hidracijo in pilingom, je ključnega pomena. Temu sledi nanos šminke z vlažilno formulo, ki bo preprečila izsušitev in gubanje čez dan.

Kako nanesti šminko na suhe, razpokane ustnice?

1. korak: Čez noč nanesite vlažilno masko za ustnice

Na velik dogodek se pripravljate tako, da dan prej nanesete obrazno masko. Vlažilna nega ustnicam pomaga, ki potrebujejo več nege. Bolj intenzivna, kot tradicionalni balzam, ima nočna maska ​​za ustnice bogatejšo formulo z več mehčalnimi sestavinami. In ker se koža ponoči obnavlja, je hranljiva formula pred spanjem najboljši čas za krepitev kožne bariere in “zadrževanje” vlage.

2. korak: Zjutraj naredite piling ustnic… vse na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Je vazelin dober za vaše ustnice?

Verjeli ali ne, obstaja pravi način, kako nahraniti svoje ustnice s tem bistvenim izdelkom! V hladnih zimskih mesecih so izsušene, razpokane in razpokane ustnice pogosta skrb vseh.

Vazelin je najboljša izbira, saj lahko gosto vlažilno sredstvo zgladi vaše ustnice ter odpravi suhost in razpokanost. Prav tako svetujemo, da ob razpokanih ustnicah ne uporabljate izdelkov, kot so šminke ali glosi, saj lahko poslabšajo težavo… več tukaj.