Kako najti motivacijo za redno telesno aktivnost?

ByA.K.

16. januarja, 2023

Kako najti motivacijo za redno telesno aktivnost?


Čeprav vsi vemo, kako pomembna je redna telesna aktivnost, je težko najti motivacijo, se ne moremo lotiti dela in telovadbe začeti, čeprav smo se za to odločili že stokrat. Z voljo, motivacijo, samodisciplino, doslednostjo in časom lahko ustvarite vadbeno navado.

Seveda to ni enostavno delo, a z določenimi dejanji si lahko pomagate do navad. Predstavljamo vam 3 načine, kako najti motivacijo za vadbo.

Vadite pred ogledalom

Ogledalo je v tem primeru vaš velik zaveznik. Vidite lahko ali vse vaje izvajate pravilno in hkrati spremljate krčenje mišic. Predstavljate si, kako vse deluje kot mora in vas vodi do želenih rezultatov. Če imate športna oblačila, v katerih ste si všeč jih oblecite, da bo vaša motivacija še večja.

Naredite urnik treningov


Poskusite določiti, kateri dan boste izvajali katero vajo. Če telovadite s pomočjo spletnega programa za trening, vam že to zelo pomaga. Če si vadbo organizirate sami, se najprej vprašajte, kako morate vaditi, da boste dosegli želene rezultate. Urnik vadbe si uredite tako, da boste imeli vsak dan organiziran in vam ne bo treba porabljati časa in energije za snovanje programa.

Sledite napredku


V primeru, da je vaš cilj delati na moči, boste napredek občutili že tako, da boste lahko naredili več ponovitev, težje vaje in boste imeli več kondicije. Temu prilagodite intenzivnost treninga.

Če je vaš cilj shujšati ali oblikovati določene dele telesa, se vsakih nekaj tednov fotografirajte in
spremljajte svoj napredek. Ni večje motivacije kot takrat, ko vidiš, da to, kar delaš, daje rezultate.

vir Foto: Pexels

Najboljši treningi za začetek leta, zavidljivo formo zagotavljajo do toplejših mesecev

Če želite svoje telo do poletja spraviti v formo, je zdaj pravi čas, da začnete z vadbo. Tudi če trenirate le nekaj minut na dan, boste rezultate videli v nekaj mesecih. Inštruktorica joge in pilatesa Kristin McGee pravi: “Če lahko najdete minuto za umivanje zob, potem lahko najdete minuto za vadbo.”.. več tukaj.