Kako odstraniti umetne, ne da bi poškodovali prave nohte

ByAna Koren

30. decembra, 2022

Kako odstraniti umetne, ne da bi poškodovali prave nohte

Umetni so lahko videti zelo naravni in so rešilna bilka, ko manikuro potrebujemo TAKOJ! Kadarkoli pa nehamo nositi umetne nohte, se vedno soočimo z istim vprašanjem: Kako naj jih snamemo, ne da bi si poškodoval svoje prave nohte? Če želite izvedeti pravi način za odstranjevanje vseh vrst umetnih nohtov preberite do konca.

Kako si doma sneti umetne nohte?

Prvi korak pri pravilnem odstranjevanju nohtov se dejansko zgodi, preden se postopek odstranjevanja začne. Da bi zagotovili brezhibno odstranjevanje, se prepričajte, da uporabljate dobro lepilo. In sicer takšno, ki ne bo poškodovalo vaših nohtov. 

Namočite nohte

Najboljši način za odstranjevanje nohtov je, da jih namočite v majhno keramično ali stekleno posodo, napolnjeno z odstranjevalcem laka za nohte na osnovi acetona.

Namakajte, dokler lepilo ne razpade in nohti postanejo dovolj rahli, da jih brez truda potegnete dol ali dokler ne odpadejo sami. Ta metoda deluje za nohte na stiskanje, ki jih morate prilepiti sami in na tiste, na katerih je že lepilo.

Da bi pospešili postopek lahko uporabite tudi komplet za odstranjevanje umetnih nohtov. Karkoli izberete, bodite potrpežljivi. Če umetne nohte potegnete preden so pripravljeni, lahko snamete tudi  plasti z naravnih nohtov in jih poškodujete.

Če namakate nohte in opazite, da se še vedno ne odlepijo zlahka, uporabite več acetona za nohte in jih previdno odstranite.

Nikoli, nikoli si ne pulite umetnih nohtov ali jih pilite.

Verjetno je, da po vsem tem lepilu in acetonu vaši nohti potrebujejo malo ljubezni zato ne pozabite nadaljevati z utrjevalcem nohtov. 

Foto: Pexels Vir

Ne spreglejte…

5 trendov za nohte, ki jih morate preizkusiti to zimo

5 zimskih trendov za nohte, ki jih morate preizkusiti to zimo! Zima je tukaj, zato je zdaj zadnji čas, da uskladite svojo manikuro z zimskim razpoloženjem. Oglejte si kreativne nove trende nohtov, morda si katerega omislite tudi sami.

Nekatere dame v videz nohtov rade vključijo sezono in jih tako uskladijo z novimi puloverji, plašči ali celo novimi pričeskami. To zimo kot navdih za svojo naslednjo manikuro upoštevajte padajoče temperature s temi petimi trendi nail arta, ob katerih vam bodo zavidale vse prijateljice in vas spraševale: “Kje si si uredila nohte?”… več tukaj.