Kako skrbeti za pazduhe v 3 preprostih korakih

ByAna Koren

13. decembra, 2022

Kako skrbeti za pazduhe v 3 preprostih korakih

Kako skrbeti za pazduhe v 3 preprostih korakih. Verjetno ste zelo pozorni na potrebe kože na obrazu, toda kdaj ste nazadnje razmišljali o tem, da bi svojim pazduham privoščili malo posebne pozornosti? Koža na tem predelu je pogosto spregledana in zelo občutljiva, zato je ustrezna nega zanjo lahko težavna, če niste dobro seznanjeni s tem, kaj smete in česa ne. V nadaljevanju ugotovite, kako rešiti vrsto težav s pazduho, od odstranjevanja dlak do razbarvanja.

Odstranjevanje dlak 

Ko gre za odstranjevanje neželenih dlak na pazduhah, lahko uberete kar nekaj načinov. Čeprav je povsem ok, če imate radi tudi svoje dlake in jih pustite tam ker so. Ob pravilnem britju odstranimo strnišče, hkrati pa preprečimo vraščene dlake in morebitna vnetja. Ne pozabite, da vam dlake pod rokami lahko rastejo v različnih smereh, kar pomeni, da se boste morda morali obriti z več kot le enim gibom navzdol. 

Najprej: nežno naredite piling predela pred britjem (uporabite Body Scrub ali lufo) in uporabite negovalno kremo za britje za gladke rezultate. Preden se odločite, da bi preskočili piling, vedite, da dejansko pomaga preprečiti vonj pod pazduho. Ko ste pripravljeni na britje, ne pozabite uporabiti svežega rezila za natančno in mehko britje.

Voskanje je zelo učinkovito tudi pri odstranjevanju dlak pod pazduho. Rezultati bodo gladke podpazduhe tedne namesto nekaj  dni. Poskusite doma s kompletom ali poiščite pomoč profesionalnega estetika ali strokovnjaka za voskanje, da se znebite vsakodnevnih strnišč.

Druga dolgoročna možnost je laser. Lahko je drago, vendar bo šest do deset sej laserskega odstranjevanja dlak, vaše podpazduhe naredilo za vedno mehke. 

Neprijeten vonj

Obstajajo tudi koraki, ki jih lahko naredite, če vas skrbi telesni vonj. Za začetek poskrbite, da bodo vaša oblačila in telo čisti, uporabljajte antiperspirant ali dezodorant. Priporočamo deodorant, ki vsebuje kokosovo olje in karitejevo maslo saj dajeta mehak in gladek občutek, ki ščiti pred znojem in neprijetnim vonjem. Pazite le, da dezodorant nanesete vsaj deset minut po britju, da preprečite morebitno draženje ali izpuščaje.

Razbarvanje

Hiperpigmentacijo pod pazduho, pretirano temnenje ali spremembe na koži lahko povzroči nekaj stvari. Prekomerna izpostavljenost UV-žarkom lahko spodbudi in proizvede rjav pigment, prispevajo pa lahko tudi hormonske spremembe in alergične reakcije na izdelke. Dlake pod pazduho so po navadi temne in grobe, kar daje videz sence, ker so strnišča tik pod površino vaše kože. Voskanje lahko pomaga preprečiti to senco, če tudi vas moti.

Vir Foto: iStock

Ne spreglejte…


Kokosovo olje, olje polno vitaminov

Kokosovo olje je eden najboljših naravnih pripravkov za nego kože po poletju. Kožo, lase in nohte bo odlično nahranilo in jih globinsko navlažilo.

Kokosovo olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem kokosove pulpe in je bogato z lavrinsko kislino, ki se je izkazala kot odlična v pripravkih za nego las, telesa in nohtov. Bogato je z vitaminoma A in E, za nego telesa in las pa je priporočljiva uporaba izključno hladno stiskanega in nerafiniranega kokosovega olja, ki je pri sobni temperaturi trdno, poleti pa se spremeni v tekočino. Kokosovo olje je pogosta sestavina v izdelkih za nego telesa, v milih, skoraj vedno pa je vključeno v maske za nego las… več tukaj.