Kako uporabiti prehodni odtenek senčila za izjemen videz

ByA.K.

31. decembra, 2022
Foto: Pexels

Kako uporabiti prehodni odtenek senčila za izjemen videz

Če ste ljubiteljica lepote, ste izraz prehodni odtenek, ko ste gledali video vadnice o ličenju, verjetno slišali že vsaj 1000-krat. Običajno je to prvi, srednje toniran odtenek, ki ga umetniki ličenja nanesejo na veke, da ustvarijo naraven preliv, ko začnejo s senčenjem. 

Toda kaj je dejanski namen prehodnega odtenka? In ali ga morate vedno uporabiti? 

Kako izbrati prehodni odtenek senčila

Običajno morate kot prehodno barvo izbrati senco, ki je skoraj enaka vaši koži. Vendar je odvisno od videza, ki ga ustvarjate. Če želite drznejši, bolj intenziven videz, mora vaš prehodni odtenek posnemati nekaj znotraj te barvne palete.

Ali vsak videz senčila potrebuje prehodni odtenek? 

Sploh ne, vendar uporaba prehodnega odtenka zelo olajša stvari. Brez prehodnega odtenka bi morali porabiti veliko časa za mešanje, da bi ustvarili brezhiben preliv med barvami senčil. Prehodni odtenki zmanjšajo količino mešanja, ki ga morate narediti.

Kako nanesete prehodni odtenek?

Prehodni odtenek je treba nanesti z mehkim, puhastim čopičem za senčila in ga postaviti na stičišče dveh odtenkov senčil (običajno je to območje gube). Delajte majhne krožne gibe, da nanesete prehodni odtenek in ga nato zmešata, dokler ne vidite več, kje se ena barva konča in kje se začne druga.

Pogoste napake pri nanašanju prehodnega odtenka in kako jih odpravite 

Najpogostejša napaka je, če najprej na celotno veko nanesete prehodno senco in nato začne graditi barvo. Težava pri tem je, da bo prehodni odtenek nekoliko svetlejši od globljih senc. Če najprej odložite to, bo zmanjšalo intenzivnost katere koli sence, ki jo nanesete čez to.

Torej, ne pozabite uporabiti primerja za senčila, da najprej izravnate veko, nato pa uporabite svoj prehodni odtenek samo na področjih, kjer je to potrebno.

Druga pogosta napaka je nanos preveč izdelka. Pogosto lahko, ko nanesete preveč prehodnega odtenka, preglasi celoten videz. Zato je pomembno, da mešate, mešate in mešate, da zagotovite rahel odtenek barve brez ostrih linij ali blatnosti. 

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Ali poznate razliko med BB kremo in CC kremo?

Če niste ljubiteljica težkih ali gostih podlag ali imate raje skromnejše ličenje, sta BB in CC kremi izbira za vas. Lahki izdelki za polt so za lepši videz vaše kože naravnost odlični. Poleg tega jih je zelo enostavno nanesti. BB in CC kreme imajo vsaka svoje edinstvene prednosti, zato morate pri izbiri med njimi poznati nekaj ključnih razlik… več tukaj.