Kako v 5-ih preprostih korakih prikriti podočnjake

ByA.K.

13. januarja, 2023
Foto: Pexels

Kako v 5-ih preprostih korakih prikriti podočnjake

Podočnjaki se lahko pojavijo kadar koli, tudi v dneh, ko se počutimo dobro spočiti in sveži. In kako jih prikriti? Medtem, ko se podočnjaki lahko pojavijo zaradi pomanjkanja spanja, lahko zabuhlost sprožijo različni vzroki, od sezonskih alergij do genetike in izgube kolagena. Zabuhlost povsem običajna in se je sploh ni treba sramovati, obstajajo načini, kako jih narediti manj opazne. 

Kaj so vrečke pod očmi?

Vrečke pod očmi se nanašajo na zabuhlost pod očmi, ki je lahko povezana z več dejavniki, vključno z ohlapnostjo kože, izgubo kolagena in herniacijo maščobnih blazinic spodnje veke.

Hernija se nanaša na štrleče maščobne blazinice, ki lahko povzročijo zabuhlost.

Kaj povzroča vrečke pod očmi?

Obstaja veliko razlogov za vrečke pod očmi, vključno z genetiko in staranjem. Pripevajo lahko tudi drugi dejavniki, kot so kronično drgnjenje, otekanje okoli oči, sezonske alergije in pomanjkanje spanja.

Še en krivec za podočnjake – UV izpostavljenost

Uporaba kreme za sončenje pomaga zaščititi kožo, vključno s kožo okoli oči, pred UV žarki. Če okoli oči ne uporabljamo kreme za sončenje, pustimo kožo dovzetno za UV-poškodbe, ki lahko prispevajo k oslabitvi kože in izgubi kolagena.

Obstajajo lokalni načini za odstranjevanje napihnjenosti predela pod očmi, vključno z nanosom pomirjujoče kreme ali seruma za oči. 

Kako prikriti vrečke pod očmi

1. Ohladite

Nizke temperature pomirjajo vaš predel okoli oči in pomagajo pri zabuhlosti in oteklinah, zato številni lepotni strokovnjaki priporočajo zamrzovanje obraznih mask. Druga možnost je, da ledene kocke zavijete v plastično vrečko ali papirnato brisačo in jih položite na predel pod očmi. Ohlajajte približno 10 minut in nato nežno masirajte predel pod očmi, da omogočite pretok krvi v predel.

2.  Nanesite serum ali kremo za oči

Poiščite serum ali kremo za okoli oči s pomirjujočimi sestavinami. Izdelek narahlo vtrite in pustite, da se suši nekaj minut, preden preidete na naslednji korak. Če želite, lahko po nanosu seruma z gibi navzgor uporabite mini valjček za obraz. Samo pazite, da na ta občutjiv predel obraza ne pritiskate preveč. 

3. Nanesite barvni korektor

Izbrišite temne odtenke in sence pod očmi z lahkim barvnim korektorjem. Če imate svetli do srednji ten kože, se odločite za barvni korektor v bledo breskvastem odtenku.

Če je vaša koža globoka do temna, izberite formulo z bogato oranžno barvo. Ne pozabite, da je pri barvnem korektorju malo veliko. Nanesite ga samo na najtemnejši del predela pod očmi.

4. Skrijte

Zdaj je čas, da se premaknete na korektor. Odvisno od želenega učinka lahko izberete odtenek, ki se popolnoma zlije s tenom vaše kože, ali odtenek do dva svetlejši za svetel, poudarjen učinek.

Za dodatno dimenzijo lahko nanesete še svetlejši odtenek korektorja blizu notranjih kotičkov oči. Za dvignjen učinek dodajte dodaten gib z gibom navzgor tudi na zunanjih kotih. 

5. Končajte s pudrom

Da bi preprečili, da bi korektor čez dan zbledel, ga utrdite z rahlo plastjo pudra. Za svetel, popolnoma buden učinek poskusite tako, da nanesete puder v prahu, nato pa pustite, da je tam pet do deset minut, preden ga s čopičem odstranite. 

Ne spreglejte…

Obstaja pravi način za nanašanje kreme za oči

Vsakih nekaj mesecev se pojavijo novi trendi o ‘pravih’ stvareh, ki jih je treba početi, ko gre za nego kože. Nedavno je več dermatologov, skinfluencerjev in drugih govorilo o tem, kako je treba nanašati kreme za oči. 

Koža okoli oči je tanka in nežna ter zahteva dodatno nego in pozornost, saj jo lahko uporabimo kot neposredno povezavo z našo starostjo. Drobne gubice, kurje tačke, vrečke in temni kolobarji so le nekateri od številnih stanj, ki nas pestijo okrog oči… več tukaj.

vir