Kako za pozneje shraniti odvečno testo za piškote?

ByAna Koren

8. decembra, 2022

Kako za pozneje shraniti odvečno testo za piškote?

Kako za pozneje shraniti odvečno testo za piškote? Če naredite preveč testa za piškote, vam ga ni treba vsega speči, a ga tudi ni treba zavreči. Surovo krhko testo lahko preprosto shranite za kasneje, ne samo v hladilniku, kjer ga je priporočljivo hraniti do 3 dni. Shranite ga lahko tudi v zamrzovalniku, tam ga lahko hranite do tri mesece.

Vse, kar morate storiti, je, da ga oblikujete v kroglico ali kocko (tako ga boste lažje spravili med ostala živila v zamrzovalnik), tako oblikovano surovo testo zavijete v masten papir in ga položite v vrečko za zamrzovanje, da testo čim bolj zaščitite pred vlago.

Ta trik lahko uporabite za številne vrste krhkega testa, ne glede na to, ali je slano ali sladko.

Aromatični vanilijevi piškoti, popeljejo nazaj v otroštvo

Aromatični vanilijevi piškoti, ki popeljejo nazaj v otroštvo. Babičina škatla s piškoti skriva najrazličnejše sladke čudeže. Ti piškoti se eni takšnih. Hrustljavi in okusni, ki nas vse vrnejo v otroštvo. Za pripravo teh piškotov boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin boste dobili okoli 60 piškotov… več tukaj.

Enostavni sladkorni piškoti

Hitri in enostavni sladkorni piškoti! Res so dobri, navadni ali z dodatki po lastnem okusu. Iz navedenih sestavin boste dobili 48 slastnih zalogajčkov.

Za pripravo okusnih piškotov boste potrebovali zgolj 20 minut, pekli pa se bodo 10 minut. Torej lahko v piškotkih uživate že po borih tridesetih minutah! Perfektno, kajne?… več tukaj.