Kako za zabavo načrtovati fotografski lov na zaklade?

Če želite načrtovati epsko skupinsko srečanje ali skupinski dogodek, ne iščite več! Lov na zaklade s fotoaparatom je inovativna pustolovščina, ki združuje raziskovanje, ustvarjalnost in socialno interakcijo. Ta članek vam bo podal korak za korakom vodnik za načrtovanje, organizacijo in izvedbo nepozabnega fotografskega lova na zaklade.

Vsestranskost fotografskega lova na zaklade

Fotografski lov na zaklade je sodobna in ustvarjalna različica tradicionalne igre, kjer udeleženci ne nabirajo fizičnih predmetov, temveč lovijo trenutke s fotoaparatom. Namesto dolgočasnega seznama opravil je cilj ujeti kreativne in zabavne fotografije, ki prikazujejo izpolnjene naloge.

Kako poteka lov na fotografije?

Postopek je preprost.

Ustvarite seznam nalog:

Po navdihu ustvarite seznam predmetov ali nalog, ki jih udeleženci iščejo. Za krajšo igro izberite 10 do 20 predmetov, za daljšo pa več.

Izberite lokacijo:

Določite parametre lokacije, kjer bo lov potekal. Razmislite o možnostih, ali bo v isti stavbi, na odprtem ali virtualno. Povežite lokacijo z izbrano temo za še boljšo izkušnjo.

Določite pravila:

Jasno določite, kam lahko udeleženci gredo, koliko časa imajo na voljo in kakšna pravila veljajo (na primer izogibanje zasebni lastnini). Vključite tudi smernice za situacije, kjer udeleženci vključujejo druge ljudi v svoje naloge.

Izberite merila za ocenjevanje:

Določite, kako se bo ocenjevalo. Ali bo vsaka slika vredna eno točko ali boste uporabili težje koncepte za več točk? Premislite o nagradah ali kaznih za dodaten element motivacije med udeleženci.

Ideje za fotografski lov na zaklade… več na Govorica telesa.

Foto: Freepik; Portal24