Kam po kosilu v Ljubljani na sprehod in osvežitev? Morda vas premami očarljivo Tromostovje in sprehod po stari Ljubljani. Morda vzpon na Ljubljanski grad. Prej, med in po pa se vsem prileže kepica sladke, sadne ali mlečne osvežitve, ki jo objema sladek vafelj. Kam v Ljubljani na sladoledno pregreho?

Cacao, Petkovškovo nabrežje 3

V priljubljeni ljubljanski slaščičarni Cacao sladoled izdelujejo sami. Uporabljajo le prvovrstne surovine s celega sveta. V njihovih receptih najdemo slovensko mleko in smetano. Pistacije in mandlje s Sicilije. Lešnike iz Piemonta. Orehe iz Sorrenta. Madagaskarsko vaniljo in šrilanški cimet, južnoameriški kakav in citruse z juga Italije.

Fétiche Patisserie, Cankarjevo nabrežje 25

Francoska slaščičarna na obrežju Ljubljanice v toplejših mesecih na vrt postavi vitrino, mimo katere preprosto ne boste mogli, ne da bi si privoščili kakšno kepico. Fétichev sladoled je pripravljen iz vrhunskih sestavin, poleg klasičnih okusov pa se znajdejo tudi bolj eksotični, kot je črni sezam in celo gorgonzola z orehi.

Gelateria Romantika, Dvorni trg 1

Butična gelateria, kjer vsak dan ponujajo izbor svežih, naravnih, po tradicionalnih recepturah italijanskih mojstrov ročno izdelanih kremastih gelatov, osvežilnih sorbettov, juicettov ter granit. Brez umetnih arom, barvil in konzervansov ter predpripravljenih baz, le z veliko odličnega okusa.

Ice Wave, Trubarjeva 7

Če imate poleg sladoleda radi tudi malce šova, je Ice Wave na Trubarjevi pravi prostor za vas. Tam pred vašimi očmi iz izbranih sestavin na ledenih ploščah nastajajo prikupne in okusne sladoledne rolice, ki jih “začinijo” še z najrazličnejšimi prelivi in posipi.

Lolita, Cankarjevo nabrežje 1  

Če s Tromostovja zavijete na Cankarjevo nabrežje, vas pozdravi Lolita, kjer si lahko privoščite kepico (ali dve) njihovega domačega, vsak dan svežega sladoleda. Stavijo na prvovrstne naravne sestavine, zato ima ledena pregreha, ki jo ustvarjajo njihovi slaščičarji, čist in naraven okus. 

Kresnička, Podutiška 29

Tudi izven centra Ljubljane si lahko privoščite odlično sladko ohladitev. V legendarni koseški slaščičarni Kresnička lahko poleg tradicionalnih mlečnih zmrzlin naročimo tudi veganske ledene dobrote.

Več TUKAJ.

Foto in vir: Gourmet Ljubljana

By A.K.

Komentar: