Kanada prepovedala uporabo TikToka na uradnih mobilnih telefonih

ByAna Koren

28. februarja, 2023 ,

Kanada državnim uslužbencem prepovedala uporabo TikToka na uradnih mobilnih telefonih

Kanada je blokirala kitajsko aplikacijo za družbene medije TikTok v napravah vladnih uradnikov, saj da predstavlja “nesprejemljivo” tveganje za zasebnost in varnost.

Kanada je zveznim uslužbencem onemogočila prenos aplikacije, so sporočili iz sekretariata kanadskega ministrstva za finance.

Navaja, da metode, s katerimi TikTok zbira podatke, omogočajo pomemben dostop do vsebine telefona. 

Podobno prepoved je uvedla tudi Evropska komisija

TikTok je dejal, da je razočaran nad odločitvijo Kanade. Odločitev je bila sprejeta “brez navajanja kakršnih koli posebnih varnostnih pomislekov.”

Kitajsko podjetje je dodalo, da ga kanadske oblasti preden so sprejele odločitev niso kontaktirale, da bi “razpravljale o kakršnih koli vprašanjih”, je zapisal njegov tiskovni predstavnik. 

Odločitev Ottawe je prišla nekaj dni po tem, ko je Evropska komisija uvedla podobno prepoved. Odločitev je znak vse večje zaskrbljenosti zaradi kitajske aplikacije za družbene medije, ki naj bi bila blizu vladajoči komunistični partiji in zbira podatke o uporabnikih po vsem svetu. 

vir Foto:Pexels

Ne spreglejte…

Nov bizaren Tiktok izziv: Otroci jedo nevarno sladkarijo in se snemajo

V Indoneziji je bilo po tem, ko so sodelovali v trendu TikTok poškodovanih 25 otrok. Otroci so bili posneti med jedjo priljubljenega uličnega prigrizka, znanega kot “Dragon’s Breath”.

Vlada je opozorila na nevarnosti uporabe tekočega dušika v živilih, pripravljenih za uživanje. Prav tako je pozvala k večji pazljivosti. Otroci so namreč utrpeli želodčne opekline in zastrupitve s hrano zaradi uživanja chiki ngebul ali chikibuli. To so bonboni, prevlečeni s tekočim dušikom… več tukaj.