Kanadčanki, ki je poskušala zastrupiti Trumpa grozi 21 let zapora

Pascale Cecile Veronique Ferrier, francosko-kanadska državljanka, je priznala, da je tedanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu in osmim teksaškim policistom poslala pisma z ricinom. Omenjena grozilna pisma z ricinom je poslala septembra 2020. 

Ferrier je v svoji izpovedi navedla, da je ricin pripravila na svojem domu v Quebecu in nato strup dala v pisma. V pismu je prejemnikom sporočila, da ima zanje “posebno darilo” in da bo, “če ne bo delovalo, našla boljši recept za drug strup”. V več pismih je zapisala, da bi morda uporabila orožje, če bi jih (prejemnike pisem) lahko obiskala. 

(*Ricin je lektin in zelo močan toksin, proizveden v semenih rastline ricinusovega olja, Ricinus communis. Srednji smrtni odmerek ricina za miši je okoli 22 mikrogramov na kilogram telesne teže z intraperitonealno injekcijo. Oralna izpostavljenost ricinu je veliko manj strupena.)

Pred tem je bila pridržana v Teksasu

“Uničujete ZDA in jih vodite v katastrofo. Imam sorodnike iz ZDA, zato ne želim, da bi bil naslednja štiri leta predsednik. Odnehajte in umaknite svojo kandidaturo na teh volitvah!” je dodala v svojem pismu tedanjemu ameriškemu predsedniku.

Kanadčanka je bila leta 2019 in več tednov pridržana v Teksasu. Zato se je odločila policistom, za katere je verjela, da so bili vpleteni v njeno pridržanje poslati pisma s strupom. Po tem, ko je iz Kanade poslala pisma je bila Ferrier aretirana. Zabito pištolo, več sto naboji in raznim drugim orožjem je namreč poskušala prečkati ameriško-kanadsko mejo.

https://portal24.si/preiskovalna-komisija-proti-trumpu-zahteva-kazensko-ovadbo/

Sodba bo izrečena aprila


Mejnim uradnikom je priznala, da jo FBI išče zaradi pisem. “Ženska je bila v svojih prizadevanjih, da bi zastrupila številne javne uradnike v našem okrožju neuspešna. Vendar so njena dejanja pri mnogih od teh predanih javnih uslužbencev, kljub temu povzročila strah in stres ” je v izjavi ministrstva za pravosodje dejal ameriški državni tožilec Alamdar Hamdani.

Ferrier bo obsojena 26. aprila. Če bo sodišče sprejelo sporazum o priznanju krivde ji grozi 21 let zapora.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Predstavniški dom objavil šestletne Trumpove davčne napovedi

Odbor večinsko demokratskega predstavniškega doma ameriškega kongresa je danes objavil šestletne davčne napovedi nekdanjega predsednika Donalda Trumpa. Republikanci nad tem domom nadzor prevzemajo čez nekaj dni. 

Z objavo revidiranih Trumpovih poročil za obdobje med letoma 2015 in 2020 se končuje večletna bitka med nekdanjim republikanskim predsednikom in demokratskimi poslanci. Slednjo je ameriško vrhovno sodišče rešilo šele prejšnji mesec… več tukaj.