Kandidatka za predsednico države zdaj uradno tudi Marta kos. Včeraj je ob predsedniku stranke Gibanje svoboda pred kamere stopila Marta Kos in tudi uradno napovedala kandidaturo za predsedniški stolček.

Novinarsko konferenco je začel premier Robert Golob.

“Imeli smo dve točki. Prva točka: združevanje liberalne točke, ki smo jo potrdili. Vse tri stranke imajo soglasje svojih kongresov, članov, da se izpelje postopek združitve. Nastopil je čas, da naredimo premik, kako se funkcija predsednika države izvaja, ki bo znal biti moralni kompas, še posebej v hudih časih, ki bo znal povedati, kaj je prav in kaj ne, ne glede na oblast, četudi bom to jaz.”

Robert Golob

Golob je, preden je besedo prepustil Marti Kos dejal, da je čas, da Slovenija dobi predsednico države.

Na volitve brez podpisov

“Rada bi bila vaša predsednica, ki bi po dveh težkih letih nazadnjaštva vrnila ljudem dostojanstvo in zaupanje v prihodnost.”

Marta Kos

Bivša veleposlanica želi Sloveniji vrniti ugled in spoštovanje tako v Evropi kot v mednarodnih odnosih.

“Za lepo prihodnost potrebujemo oboje, ljubezen in znanje. In za boje potrebuješ oboje, za ljubezen dvojino, za znanje širino in za zmage množino. Zato bo to naša zgodba in povem vam, prihodnosti bomo skupaj kos.” 

Marta Kos

Na volitve Marta Kos odhaja s podporo stranke. 

Kandidatura Vajgla

Glede morebitne kandidature Iva Vajgla je Golob dejal, da ima vsak možnost kandidature. Gibanje Svoboda bo podprlo samo enega kandidata.

“Škoda, da jih je izrekel bivši predsednik države, ki je bil pred tem predsednik zveze komunistov. Imam spoštovanje do gospoda Kučana, a včasih tudi on kakšnega kozla ustreli. V stranki bomo kandidatko podprli na vse načine, kot si bo sama želela. Stranka ji je na razpolago.” 

Robert Golob

Svojo kandidaturo za predsedniške volitve je napovedal tudi bivši minister za zunanje zadeve Anže Logar, o tem smo pisali TUKAJ.

Foto: Gibanje svoboda, Twitter

By A.K.

One thought on “Kandidatka za predsednico države uradno tudi Marta Kos”

Komentar: