Kanjon reke Mostnice: Oče brez oklevanja skočil za sinom

Kanjon reke Mostnice: Oče brez oklevanja skočil za sinom

V popoldanskih urah včerajšnjega dne je v kanjonu reke Mostnice, v bližini naselja Stara Fužina v občini Bohinj, prišlo do dramatičnega dogodka, ko je otrok z višine 20 metrov padel v vodo. Njegov oče, ki mu je nemudoma priskočil na pomoč, je skupaj z njim postal žrtev deroče vode, ki ju je odnesla.

Kljub težkim razmeram sta se oba uspela izvleči na skalo sredi vode, od koder so ju nato reševalne službe, obveščene o nesreči, varno evakuirale. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, so oba ponesrečenca prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer sta prejela potrebno zdravniško pomoč.

Gorska reševalna služba Bohinj je sporočila, da so intervenirali nekaj po 15. uri, ko sta v kanjon Mostnice padli dve osebi. Oče je brez oklevanja skočil za sinom, ki je padel v globino. Pri tem se je ena oseba huje poškodovala. Gorski reševalci so oba na kraju nesreče oskrbeli in jih s pomočjo vrvne tehnike rešili iz težavnega terena. Za njuno nadaljnjo oskrbo je poskrbela ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči Slovenske vojske, ki ju je prepeljala v UKC Ljubljana. Močno podhlajena in poškodovana sta bila deležna hitre in profesionalne medicinske oskrbe. Na varno so bili prepeljani tudi ostali trije člani družine.

V reševalni akciji so sodelovali člani Gorske reševalne službe Bohinj, gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Bohinjska Bistrica in Bled, potapljači Podvodne reševalne službe Bled, člani ekipe civilne zaščite za reševanje na vodi in iz vode Bohinj ter reševalci nujne medicinske pomoči Bohinj.

Ta dogodek ponovno poudarja pomen hitrega in koordiniranega odziva reševalnih služb v primeru nesreč v zahtevnih naravnih razmerah. Zahvala gre vsem, ki so prispevali k uspešni reševalni akciji, ki je končala z varno evakuacijo ponesrečencev.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Gorska reševalna služba Bohinj Facebook