Katarci pojasnili plašč na Messiju med prevzemom pokala

Katarski uradniki so razkrili, zakaj je moral Messi nositi plašč, ko je prejel pokal svetovnega prvaka.

“To so slavnostna oblačila, ki se nosijo ob praznovanjih. To je bilo Messijevo slavje. Svetovno prvenstvo je bilo priložnost, da svetu pokažemo našo arabsko in muslimansko kulturo. Ni šlo samo za Katar, bilo je praznovanje celotne regije,” je za BBC pojasnil Hassan al-Thawadi, generalni sekretar organizacijskega komiteja svetovnega prvenstva v Katarju.

“Na dogodek so prišli ljudje iz različnih družbenih slojev in doživeli to, kar se je tukaj dogajalo. Ugotovili so, da se morda res ne strinjamo v vsem, a vseeno lahko praznujemo skupaj,” je dodal.

Slednje je potrdil tudi Mustafa Baig, predavatelj islamskih študij na Univerzi v Exeterju.

“Sicer bi le nekaj izbranih ljudi lahko nosilo plašč. V bistvu so izkazovali čast Messiju tako, da so mu ga nadeli. Je kot častna značka, nekakšna kulturna dobrodošlica in kulturno sprejemanje. To je bila enkratna priložnost, da se to tudi naredi. Mislim, da verjetno ne bo večje priložnosti, zato so mu ga nadeli v znak časti,” je pojasnil.

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

V Franciji so odpovedali sprejem nogometašev

V Parizu so odpovedali današnji sprejem francoske reprezentance, ki je v nedeljo v finalu svetovnega prvenstva v Katarju izgubila proti Argentini, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Po besedah ​​predsednika francoske nogometne zveze (FFF) Noela Le Graeta, si nogometaši po pristanku v domovini le še želijo domov.

Sprva so načrtovali krajšo slovesnost na Place de la Concorde, a so zaradi poraza že odpovedali klasično parado na Elizejskih poljanah… več tukaj.