Katere zamrznjene hrane ni priporočeno kupovati

Zamrznjena hrana je, ko smo v stiski s časom in želimo prihraniti kakšen evro vedno dobra rešitev. Ali veste katere ni priporočeno kupovati? Po besedah ​​nutricionistke Signe Svanfeldt pa nekatera zamrznjena živila ne bi smela biti na našem nakupovalnem seznamu.

“Obstaja veliko odličnih možnosti, polnih hranil in prehranskih vlaknin, vključno z zamrznjenim polnozrnatim kruhom, zelenjavo in sadjem. Obstajajo tudi nekatere, ki vsebujejo zelo malo hranil in veliko natrija, nasičenih maščob in dodanega sladkorja. Slednje bi morali jesti v manjših količinah, saj se je izkazalo, da visok vnos teh živil povečuje tveganje za bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen tipa 2 in debelost,” je opozorila za The Sun.

Katera so ta živila?

Pizza

Zamrznjena pica vsebuje veliko natrija in nasičenih maščob, za katere Svanfeldt trdi, da je, če jih uživamo v prevelikih količinah, povezano s povečanim tveganjem za bolezni srca in ožilja ter debelost.

Žemlje

To priljubljeno pekovsko pecivo je idealno za zajtrk na poti, vendar je običajno bogato z nasičenimi maščobami, ki povečujejo tveganje za bolezni srca in ožilja. Vsebujejo tudi dodan sladkor, ki povečuje tveganje za sladkorno bolezen tipa 2 in debelost.

Globoko ocvrta hrana (vključno s ocvrtim krompirčkom)

Čeprav je lahko okusna, ocvrta hrana, zlasti tista, ki je zamrznjena z dodanimi konzervansi, vsebuje veliko nasičenih maščob in natrija.

“Uživanje velikih količin teh živil je povezano s povečanim tveganjem za bolezni srca in ožilja ter debelost,” pojasnjuje Svanfeldt.

Pripravljene jedi

So hitri in priročni obroki, vendar pripravljeni obroki običajno vsebujejo veliko nasičenih maščob in natrija.

Torta

Včasih si zaželimo sladkega, vendar se je bolje izogibati zamrznjenim sortam. Po mnenju nutricionistov imajo takšni izdelki omejeno hranilno vrednost, odvečne kalorije in maščobe pa lahko povzročijo povečanje telesne mase.

Svanfeldt svetuje, da vedno preverite oznako hranilne vrednosti in poiščete možnosti z manj natrija, dodanega sladkorja in nasičenih maščob.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

“Razstrupljevalna solata” Gwyneth Paltrow tarča posmeha, izmišlja si neumnosti

Igralka Gwyneth Paltrow se, po tem ko je na uradnem računu Goop Instagram objavila videoposnetek, v katerem pripravlja solato z lososom za “razstrupljanje”, sooča z mnogimi kritikami… več tukaj.

By A.K.

Komentar: