Katero kremo za sončenje izbrati, če je koža občutljiva

Krema za sončenje je obvezna v vsaki “zbirki” za nego kože, toda katera je najboljša za vaš tip kože? Sonce sije z vso močjo, saj je poletje tu. Poleti pa je pomembno, da izvajate pravilno rutino nege kože, ki ohranja vašo kožo zdravo. Krema za sončenje bi morala biti tako na vrhu tega seznama! Kako pa izbrati najboljšo zaščito pred soncem za vašo kožo?

Zakaj je krema za sončenje tako pomembna za vašo kožo?

Poletna sezona ali ne, vaša koža potrebuje zaščito skozi vse leto. Prav tako je priporočljivo, da uporabite kremo za sončenje, tudi če se ne odpravite ven. Sončni žarki UVA in UVB so lahko zelo škodljivi za kožo. Preveč izpostavljenosti soncu lahko vodi tudi do kožnega raka. Poleti so ti žarki še bolj intenzivni, zaradi česar so vaše kožne celice izpostavljene večjemu tveganju poškodb. S poškodbami mislimo na kožne bolezni, kot so kožni izpuščaji, sončne opekline, akne, temne lise, gube in celo rak. Študija, ki jo je objavila Harvard Medical School, je pokazala, da nas krema za sončenje ščiti pred tremi vrstami raka. Vključno s ploščatoceličnim karcinomom, bazalnoceličnim karcinomom in melanomom.

Študije so tudi pokazale, da nanos kreme za sončenje ustvari ščit na koži, ki jo ščiti pred poškodbami sonca. Poleg zagotavljanja zaščite krema za sončenje izboljša zdravje kože z ohranjanjem vitalnih kožnih beljakovin, vključno s keratinom, kolagenom in elastinom. Ker vas krema za sončenje ščiti pred toliko poškodbami, jo morate vključiti v svojo rutino nege kože.

Izbira prave kreme za sončenje za vaš tip kože

Zaščita pred soncem bi morala biti del vsake rutine nege kože, o kateri se ni mogoče pogajati, vendar je izbira takšne lahko težka. Dr Shetty je povedala o vrsti kreme, ki jo morate uporabljati glede na vaš tip kože.

1. Vsi tipi kože

Na trgu so določene kreme za sončenje, ki so idealne za vse tipe kože, in sicer fusion water kreme za sončenje. Ne glede na to, ali imate mastno ali občutljivo ali atopično kožo, bo ustrezal vsem tipom tekstur kože.

2. Za kožo, nagnjeno k aknam

Če imate akne ali mastno kožo, morate biti previdni pri izbiri izdelkov za nego kože. Enako velja za zaščito pred soncem. Priporoča se uporaba kreme za sončenje na osnovi silicija, ki lahko dela čudeže na odprtih porah, mastni koži in koži, nagnjeni k aknam.

3. Za nečisto kožo

Koža z madeži je tista, na kateri je veliko madežev. Ne glede na madeže, je uporaba kreme za sončenje ključnega pomena. Če pa želite madeže nekoliko prikriti, lahko svoji rutini nege kože dodate obarvano kremo za sončenje. To je pravzaprav odlična možnost za ženske, ki se ne marajo ličiti, še posebej v poletni sezoni.

4. Za mastno kožo

Poletje ljudem z mastno kožo poslabša stanje. Če imate tudi vi mastno kožo, lahko poskusite z eno odlično zaščito pred soncem. Priporoča se uporaba kreme za sončenje v prahu. Krema v prahu ni nič drugega kot izdelek, ki posnema teksturo pudra za utrjevanje.

Opomba: Ne glede na vaš tip kože je izredno pomembno, da svoji koži dodate zaščito pred soncem, da se izognete izpostavljenosti UVA in UVB žarkom.

Vir Foto: Pexels Portal24