Kdaj obiskati frizerja glede na vaš tip las?

ByAna Koren

19. aprila, 2023
Foto: Pexels

Kdaj obiskati frizerja, glede na vaš tip las?

Razcepljene konice niso edino merilo kdaj obiskati frizerja. Čeprav vam lahko redni odhodi v frizerski salon vzamejo veliko časa in denarja, je redno striženje sestavni del ohranjanja zdravih las. Lahko vam celo pomaga hitreje doseči želeno dolžino. Vsak obisk pri frizerju torej obravnavajte kot skromno naložbo v doseganje svojih lepotnih ciljev.

Kako pogosto bi se morali striči?

Mnogi frizerji, na splošno priporočajo striženje vsakih šest do osem tednov.  Kako pogosto bi moral vsak posameznik obiskati frizerja, je odvisno od različnih dejavnikov. Pomembno vlogo igra tekstura las, stilske navade in dolžina las. Če pogosto uporabljate likalnike za lase, kodralnike in podobne naprave, lahko izsušijo vaša pramena in povzročijo cepljenje konic.

Česanje in visoke temperature teh naprav lahko poškodujejo zunanjo plast las. Zaradi tega so lasje krhki in nagnjeni k lomljenju. Na primer, če pogosto uporabljate naprave za toplotno oblikovanje las, se morate striči vsakih osem tednov. Sicer lahko počakate do 12 tednov.

Drugo splošno pravilo je, da obiščete frizerja, ko imate težave z oblikovanjem pričeske. Npr. ne morete se zlahka razčesati ali pa so vaši lasje videti brez življenja, ne glede na to, kako jih oblikujete. Ne opazite nobene škode na svojih laseh? Kako dolgo morate čakati med obiskom frizerja, odvisno od vaše pričeske in dolžine las.

Kako pogosto striči kratke lase

Ker kratke pričeske običajno uokvirijo obraz, je lahko pričeska že v enem mesecu videti neurejena in popolnoma drugačna. To seveda pomeni, da boste morali pogosteje hoditi v frizerski salon, za želeno obliko pričeske… več na Princesa.si