Kdo bi rekel! To je razlog, zakaj so moški lahko slabši v postelji?!

Kdo bi si mislil? Po zadnjih raziskavah se je izkazalo, da obstaja nepričakovana povezava med onesnaženim zrakom in erektilno disfunkcijo pri moških. To šokantno odkritje postavlja v ospredje okoljske težave, ki bi lahko imele nepričakovane in resne posledice za moško spolno zdravje.

Mnogi moški trpijo zaradi erektilne disfunkcije, vendar pa se je izkazalo, da je okolje krivo za to težavo. Podnebne spremembe so postale vedno večji problem, ki počasi narašča že stoletja. Žal pa bodo zaradi tega trpele tudi prihodnje generacije, saj naravne nesreče postajajo pogostejše, suše postajajo hujše, in kakovost zraka se poslabšuje.

Vdihavanje onesnaženega zraka ne vpliva samo na pljuča in dihala, ampak tudi na srce in srčno-žilni sistem. Tudi tisti, ki so fizičko aktivni in več časa preživijo na prostem, niso imuni na posledice onesnaženega zraka. To pomeni, da lahko okoljski dejavniki vplivajo na spolno življenje moških, ne glede na to, kako zdravi so.

Povezava med nekaterimi onesnaževalci zraka in erektilno disfunkcijo

Študija iz leta 2017 je odkrila pozitivno povezavo med nekaterimi onesnaževalci zraka in erektilno disfunkcijo. Po njej lahko plinasta onesnaževala povzročijo vnetje krvnih žil, kar lahko privede do pomanjkanja kisika v spolnih organih moških in s tem vpliva na njihovo spolno vzburjenost.

Dodatna študija, izvedena pred dvema letoma, je vključila 400 moških, ki so bili izpostavljeni strupenim hlapom. Rezultati te raziskave so pokazali, da imajo moški, izpostavljeni onesnaženemu zraku, 15 % večjo možnost za težave z erekcijo.

“Naši rezultati dvigujejo stopnjo zaskrbljenosti glede dolgotrajne izpostavljenosti izpušnim plinom pri razvoju erektilne disfunkcije,” so povedali znanstveniki, ki so sodelovali pri tej študiji. Po poročilih iz Velike Britanije naj bi kar vsak deseti moški trpel zaradi težav z erekcijo, pri več kot tretjini pa naj bi bila vzrok strupeni hlapi iz onesnaženega zraka.

To razkritje odpira novo področje raziskovanja in poudarja pomen ukrepanja za zmanjšanje onesnaženja zraka in zaščite moškega spolnega zdravja. Okoljske spremembe ne vplivajo samo na naravo, temveč tudi na nas same.

vir; Foto: Freepik; Portal24