Kdo je Marta Fascini? Berlusconi ji je zapustil 100 milijonov evrov

Kdo je Marta Fascini? Silvio Berlusconi, nekdanji italijanski premier, medijski mogotec in lastnik nogometnega kluba Milan, je pred svojo smrtjo v oporoki zapustil svoji zaročenki Marti Fascini 100 milijonov evrov. Fascini, ki je bila tudi tri leta njegova uradna spremljevalka, je postala največja zmagovalka v razdelitvi Berlusconijevega premoženja. Oporoka, ročno zapisana v rumen zvezek, je bila odpečatena v odvetniški pisarni in prebrana v navzočnosti Fascini ter drugih dedičev.

Poleg Fascine je Berlusconi trideset milijonov evrov zapustil svojemu svetovalcu Marcellu Dell’Utriju, nekdanjemu senatorju in prijatelju. Njegov mlajši brat Paolo je podedoval sto milijonov dolarjev. Najstarejša otroka, Marina in Pier Silvio, sta prejela 53-odstotni lastniški delež Fininvesta, razdeljen na dva enaka dela. Preostanek premoženja bo enakomerno razdeljen med preostale tri otroke, Barbaro, Eleonoro in Luigija.

Berlusconijeva oporoka je dvignila veliko pozornosti. Fascini, ki je bila ob smrti Berlusconija stara 33 let, prejela izjemno velik znesek denarja. Njuno razmerje je bilo predmet številnih medijskih komentarjev, saj je bila Fascina bistveno mlajša od Berlusconija. Oporoka je razkrila tudi njegovo zaupanje in povezanost z omenjenimi posamezniki, ki so mu bili pomembni v življenju.

Zapuščina Silvia Berlusconija, ki je bil ocenjen na skoraj 7 milijard dolarjev, bo tako pomembno vplivala na življenja dedičev, vključno z Fascino, Dell’Utrijem, Paolom, Marino, Pier Silviom, Barbaro, Eleonoro in Luigijem.

vir Foto: Wikimedia Portal24