Kdo je najuspešnejši politik v mesecu maju? Slovenija je po hitrem postopku, v zgolj 39 dneh po volitvah, dobila 15. vlado. Vodi donedavni elektro menedžer Robert Golob. V njegovem meteorskem vzponu poznavalci politike, sodelujoči v rednem mesečnem ocenjevanju uspešnosti delovanja slovenskih politikov na portalu Domovina.je, že drugi mesec zapored prepoznavajo najuspešnejšega politika meseca. 

A ravno Luka Mesec je po povprečni oceni uspešnosti tik za njim na drugem mestu. Od svežih opozicijskih politikov so med deseterico uspešnih trije politiki iz vrst stranke NSi.

Svoje delo za Slovenijo je Janševa vlada končala na dobri trojki.

Kdo je med prvimi?

Med prvimi štirimi najuspešnejšimi politiki meseca so, po izboru analitikov, sodelujočih v ocenjevanju uspešnosti političnega delovanja, kar trije iz Gibanja svoboda. Ob Golobu še sveža predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Sledita tandema Tonin – Vrtovec (NSi) in Han – Švarc Pipan (SD).

Po dolgem času se je s povprečno oceno 3.50 na 10. mestu lestvice uspešnih politikov znašel s strani volivcev odpisani, s strani Goloba pa rehabilitirani novi minister za obrambo Marjan Šarec… več tukaj

Foto: Boris Slana, STA