Keanu Reeves opisal najsrečnejši trenutek v svojem življenju

ByAna Koren

4. aprila, 2023

Keanu Reeves opisal najsrečnejši trenutek v svojem življenju

Življenja Keanu Reevesa in drugh zvezdnikov filmskih serij “John Wick” in “Matrix” so zaznamovale mnoge zasebne tragedije. Keanu Reeves jih je, kljub žalosti in obupu, uspel premagati.


V četrtem delu akcijskega spektakla o Johnu Wicku, je glavni igralec Keanu Reeves, v dveh urah in 49 minutah izrekel natanko 380 besed. To je dovolj, da postane film največja spomladanska uspešnica letošnjega leta in si zagotovi fiksen honorar v višini več kot petnajst milijonov dolarjev licenčnine. Kaj dosti bolj zgovoren ni bil niti v ekskluzivnem pogovoru za ameriško revijo People. A je bilo iz njegovih besed razbrati, da je največji hollywoodski introvert in večni samec, prebolel največje osebne tragedije.

Keanu Reeves je, v intervjuju za People, opisal sedanji trenutek svoje zasebne sreče in blaženosti. “Bilo je pred nekaj dnevi z mojo drago. Bila sva v postelji, popolnoma povezana drug z drugim in sva se smejala, žgečkala ter šalila. Bil je neverjeten občutek popolnosti in povezanosti s pravo osebo na pravem mestu.”

Tragedija za tragedijo

Ženska oseba v zgodbi je njegova življenjska sopotnica Alexandra Grant. Samozavestni igralec jo je spoznal leta 2009 na prijateljski večerji. Preden sta leta 2019 potrdila razmerje, sta se skupaj podpisala pod dve knjigi.

Pri njej je našel zasebno srečo in mir, po vrsti tragedij, ki so ga zaznamovale, a niso uničile njegovega duha. Rodil se je 2. septembra 1964 v Bejrutu, kot sin britanske kostumografinje Patricie Taylor in geologa Samuela Nowlina Reevesa. Ko je bil star komaj tri leta, je njegov oče, odvisnik od heroina, zapustil družino. Keanu nikoli ni želel obnoviti razmerja z njim.

Njegova mati se je trudila nahraniti sebe in svojega sina in nenehno sta se selila iz države v državo. Zaradi pogostih selitev je Keanu zamenjal štiri srednje šole. Poskus vklopa med vrstnike mu je oteževala disleksija, zaradi katere ima še danes težave z branjem.

Pri 17 letih je pustil šolo, se preselil v Los Angeles in se posvetil igri in glasbi. svetovno priljubljenost mu je prinesla vloga v filmu Hitrost (Speed), v katerem je zaigral s Sandro Bullock. Hkrati je doživljal novo tragedijo – smrt njegovega najboljšega prijatelja, igralca Riverja Phoenixa, ki se je leta 1993 predoziral.

Pet let pozneje je spoznal igralko Jennifer Syme, s katero sta se zaljubila na prvi pogled. Jennifer je zanosila, vendar je rodila mrtvorojenega otroka. Žalost in obup ob izgubi otroka, sta Jennifer vodila v odvisnost. Svoje mlado življenje je sklenila v prometni nesreči, ko je bila stara komaj 28 let.

Težko življenje in tragedija za tragedijo bi marsikoga zlomila. A se Reevesu kljub vsemu, kar je preživel, zdi življenje vredno življenja in skuša ljudem pomagati na vsakem koraku. Sodeč po ljubečih pogledih na vsakem dogodku, kjer se z Alexandro pojavita skupaj, je Keanu očitno našel partnerico, s katero bo preživel preostanek življenja.

Foto: Wikimedia Princesa.si