Kiril Budanov za ABC News: Putin bo kmalu umrl

ByAna Koren

5. januarja, 2023 , ,

Kiril Budanov za ABC News: Putin bo kmalu umrl

Vodja obveščevalne službe ukrajinskega obrambnega ministrstva Kiril Budanov je v intervjuju za ABC News spregovoril o trenutnem razvoju situacije v Ukrajini. Pri slednjem se je skliceval na napade na rusko oporišče Engels, pa tudi na stanje zdravje Vladimirja Putina. Na novinarsko vprašanje, ali je Ukrajina odgovorna za napad na oporišče Engels, je Budanov odgovoril, da ne more odgovoriti.

“Na to vprašanje ne morem odgovoriti do konca vojne. Vesel sem bil, da sem videl ta napad, to je moja reakcija. Mislim, da bo napadov še več, globlje in globlje na rusko ozemlje,” je dejal.

Putin je neozdravljivo bolan, trdi Budanov

Budanov je poudaril, da se lahko napadi nanašajo tudi na Krim, še posebej, če se upošteva, da je Krim del Ukrajine in da lahko Ukrajina na tem območju uporabi katero koli orožje. Nato je odgovoril še na vprašanje o zdravstvenem stanju ruskega predsednika Vladimirja Putina.

“Da, bolan je, v terminalni fazi. Mislim, da bo zelo kmalu umrl, upam. Mislimo, da gre za raka. To vemo iz virov blizu Kremlja, torej iz bližine samega Putina,” je dejal Budanov.

Zaključil je, da bo v primeru Putinove smrti prišlo do prenosa oblasti, a da bi se morala vojna v Ukrajini končati pred smrtjo ruskega predsednika.

Foto: zajem zaslona

Ne spreglejte…
Putin bo premagal samega sebe, zbolel je za zelo specifično boleznijo

Resni opazovalci niso presenečeni nad novico, da je Putinov režim v zadnjih letih, za financiranje svoje propagande na Zahodu, vložil ogromne vsote denarja. Dobesedno na stotine milijonov evrov. 

Nasprotno, od nekaterih političnih strank v Evropi, od levih in desnih, pa tudi medijev in nevladnih organizacij, pa vse do pacifističnih feministk, je bilo v javnih izjavah moč videti jasno pisavo Putinove propagande na Zahodu… več tukaj.