Kitajska brezvizumski režim razširila na dve novi evropski državi

ByA.K.

19. januarja, 2024 , , , , ,
Foto: PixabayFoto: Pixabay

Kitajska brezvizumski režim razširila na dve novi evropski državi

Kitajska je svoj brezvizumski režim znova razširila, tokrat na dve novi evropski državi, Irsko in Švico. Odločitev je med svojim obiskom Evrope med udeležbo na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu objavil kitajski premier Li Qiang. S tem korakom želi Kitajska spodbuditi več poslovnih in turističnih obiskov ter olajšati visokokakovosten razvoj mednarodnih izmenjav.

Decembra lani je Kitajska brezvizumski vstop omogočila že za državljane petih evropskih držav (Francije, Nemčije, Italije, Nizozemske, Španije) in Malezije. Brezvizumski vstop omogoča obisk do 15 dni, in sicer v okviru poskusnega programa, ki bo veljal eno leto.

Kitajska želi s to potezo privabiti več tujih investicij in obnoviti mednarodna potovanja, ki so bila zaradi strogega pandemičnega nadzora na Kitajskem v preteklih letih močno omejena. Kljub sproščanju omejitev se mednarodna potovanja še vedno niso vrnila na raven pred pandemijo.

Podatki kažejo, da je zanimanje Evropejcev za Kitajsko kot turistično destinacijo v lanskem letu močno naraslo. V primerjavi z letom 2022 je zanimanje Evropejcev za potovanje na Kitajsko večje za kar 663-odstotkov. Najbolj priljubljene destinacije med Evropejci ostajajo Šanghaj, Peking, Guangzhou in Shenzhen, v vzponu pa sta tudi Sanya in Chengdu.

Kitajska pri promociji kulturnih in zgodovinskih znamenitosti aktivno sodeluje s spletno potovalno agencijo Trip.comter in izboljšuje turistično infrastrukturo z vlaganji v tehnologijo, turistične vodnike in sisteme za e-plačevanje.

vir; Foto: Pixabay ; Portal24