Kitajska: Koronavirus je imelo že 80 odstotkov prebivalstva, drugi val malo verjeten

Možnost ponovnega širjenja covida na Kitajskem v naslednjih dveh ali treh mesecih je majhna. Covid je namreč prebolelo 80 odstotkov prebivalstva, je dejal ugledni vladni strokovnjak. 

“Potovanja med prazničnim obdobjem lunarnega novega leta lahko razširijo pandemijo in povečajo okužbe na nekaterih območjih, vendar je drugi val v naslednjem obdobju malo verjeten,” je dejal Wu Zunyou. Wu Zunyou je glavni epidemiolog pri kitajskem centru za nadzor in preprečevanje bolezni.

Nenaden preklic politike ničelne covid stopnje

Kitajska je vrh v številu bolnikov s covidom-19 v klinikah za vročino, urgentnih sobah in oddelkih za intenzivno nego že dosegla, je v četrtek dejal uradnik nacionalne zdravstvene komisije. Po vladnih podatkih je do 12. januarja v bolnišnicah zaradi covida-19 umrlo skoraj 60.000 ljudi. To je mesec dni po tem, ko je Kitajska nenadoma prekinila svojo politiko nič covida… več tukaj.

Po mnenju nekaterih strokovnjakov bodo številke verjetno močno presegle vladne številke, saj slednje ne vključujejo tistih, ki so umrli doma. Poleg tega številni zdravniki pravijo, da jih odvrnejo od navajanja covida kot vzroka smrti.

Foto: Pexels vir

By A.K.

Komentar: