Kitajski hibridni pohod na Evropo: GWM Wey 03 osvaja s ceno in dosegom

ByA.K.

2. decembra, 2023 ,
Foto: Great Wall MotorsFoto: Great Wall Motors

Kitajski hibridni pohod na Evropo: GWM Wey 03 osvaja s ceno in dosegom

Kitajski avtomobilski proizvajalci se intenzivno pripravljajo na prodor na evropski trg z novim modelom, ki ni niti popolnoma električen. Njihov zadnji model, GWM Wey 03, je priključni hibrid s 4,7 metra dolžine, ki se uvršča v konkurenčen segment srednjih športnih terencev. Ta model ima dvolitrski turbobencinski motor, kombiniran z enim ali dvema elektromotorjema, odvisno od tega, ali ima avto pogon na eno ali obe osi.

Wey 03, s svojo impresivno medosno razdaljo 2,75 metra, ponuja veliko prostora na zadnji klopi, kar ga uvršča na vrh svojega razreda po prostornosti. Vendar pa je njegov glavni adut doseg do 136 km na električni pogon, kar je najboljši rezultat v razredu. To omogoča zmogljiva litij-ionska baterija s kapaciteto 34kWh, za katero proizvajalci trdijo, da se lahko hitro polni tudi na običajni vtičnici.

Osnovna motorizacija GWM Wey 03 je dvolitrski turbo motor s 204 KM, ki je opremljen z 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. V različici z AWD (štirikolesnim pogonom) skupna moč pogonskega sklopa doseže 442 KM, z navorom 685 Nm, kar omogoča pospešek do 100 km/h v samo 5,3 sekunde. Maksimalna hitrost je omejena na 230 km/h.

Cena vstopnega modela na nemškem trgu bo predvidoma 45.000 evrov, medtem ko bo najbolje opremljena različica za 5.000 evrov dražja. Različica s štirikolesnim pogonom in vrhunsko opremo bo stala okoli 54.000 evrov, kar je zelo konkurenčna cena v tem segmentu.

vir; Foto: Great Wall Motors; Portal24