Klančnika bo na čelu alpskega zbora nasledil Janez Bijol

Janez Bijol bo naslednji mesec uradno nasledil dosedanjega predsednika alpskega zbora in odbora, Iztoka Klančnika. Klančnik, ki je junija zaradi službenih obveznosti v Dubaju podal odstopno izjavo, je aprila 2015 na povabilo predsednika SZS Enza Smrekarja prevzel vodstvo discipline. Klančnik je v osmih letih s sodelavci finančno stabiliziral panogo alpskega smučanja.

Poudariti je treba, da obstaja znotraj vodstva alpskih disciplin Smučarske zveze Slovenije izrazita notranja opozicija. Kljub temu so bila dosedanja nesoglasja večinoma nekonstruktivna, zato do resnih kadrovskih predlogov nikoli ni prišlo. Na volilni seji, ki bo potekala 4. oktobra, bo na razpolago le ena kandidatura za predsednika, to je Janez Bijol.

Bijol, dolgoletni vodja Smučarskega kluba Vuzenica in podpredsednik zbora za alpsko smučanje, je edini kandidat za vodenje do leta 2026. Poleg tega je predstavil tudi seznam kandidatov za odbor alpskega smučanja. Glasovanje je predvideno, da bo zgolj formalnost.

Janez Bijol ni samo dolgoletni član smučarske skupnosti, ampak je tudi uspešen poslovnež in direktor podjetja Bijol, s sedežema v Vuzenici in na Vranskem. Njegovo vključenost v smučarski svet sega še globlje, saj je bil kot oče tekmovalca, Jakom Bijolom, povezan s smučanjem. Jaka Bijol je sicer zdaj znan kot 24-letni srednji branilec slovenske nogometne reprezentance in član Udineseja.

Janez Bijol v svoji kandidaturi obljublja kontinuiteto, a tudi številne spremembe. Med drugim želi, da zbor prevzame in opravlja naloge odbora za nadaljnji razvoj in napredek slovenskega alpskega smučanja.

Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti Iztoku Klančniku za njegovo predanost in prispevek alpskemu smučanju v Sloveniji. Pričakuje se, da bo Janez Bijol nadaljeval to dediščino in prinesel sveže ideje za nadaljnji razvoj te discipline.

vir Foto: Pixabay Portal24