Klasični skutni štruklji, pečeni v obilo smetane

ByAna Koren

20. decembra, 2022

Klasični skutni štruklji, pečeni v obilo smetane

Klasični skutni štruklji so jed, ki jo vsi radi jemo. Ravno zato smo želeli deliti recept te malce pozabljene klasike. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli uro in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest porcij.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

Testo

  • 320 g navadne moke (naj bo sobne temperature ali toplejša)
  • 50 g ostre moke
  • 1 jajce
  • 1½ čajne žličke olja
  • 200 ml tople vode
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke kisa
  • 1 žlica olja za premazovanje testa

Nadev

  • 500 g skute
  • 50 g masla
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 jajce

Preliv

  • 2 žlici stopljenega masla
  • 500 ml smetane za kuhanje
Postopek priprave

Vse sestavine za testo zmešajte z mešalnikom (spiralo). Oblikujte kroglo, jo premažite z oljem in pokrito pustite počivati ​​vsaj pol ure na sobni temperaturi, čez noč pa v hladilniku.

Vse sestavine za nadev dobro premešajte, da dobite fino maso brez grudic.

Testo z rokami razvlecite na dobro pomokanem prtu, da bo čim tanjše.

Debele robove obrežite, da bo testo povsod enako debelo.

Nato testo pokapajte s stopljenim maslom.

Nadev nanesite na testo tako, da pokrije malo več kot tretjino površine.

S pomočjo prta testo zvijte s strani, kjer je nadev, na nasprotno stran.

Z robom krožnika narežite na približno 11 cm dolge kose – štruklje.

Štruklje razporedite po pomaščenem pekaču. Zalijte s smetano za kuhanje in pečemo na 220°C približno pol ure.

Če imate raje kuhane štruklje, jih približno 10 minut kuhajte v slanem kropu in jih zabelite z na maslu prepraženimi drobtinami.

Dober tek!

Foto: Kulinarična doživetja EU

Ne spreglejte…

Pečen piščanec s pehtranovim maslom in stopljeno čebulo

Pečen piščanec se zdi najboljši obrok za vso družino. Jed je tako vsestranska, da jo lahko postrežete tudi kot klasično nedeljsko kosilo s pečenim krompirjem z izborom solat ali prilog… več tukaj.