Klasika francoske kuhinje: slastna čebulna juha
Juha je klasika francoske kuhinje, glavna sestavina je čebula. Najprej je treba juho skuhati, nato pa na kratko zapeči v pečici. Postrezite s hrustljavo zapečeno bageto, posuto s sirom. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli eno ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 600 g rdeče čebule, na tanke rezine
- 50 g masla
- 1 vejica timijana
- 1 lovorjev list
- 2 stroka česna, zdrobljena
- 1 žlica moke
- sol, po okusu
- poper, po okusu
- 150 ml goveje juhe
- nekaj rezin bagete
- 150 g naribanega ementalca
Postopek priprave:
V srednje veliki kozici na srednje močnem ognju stopite maslo. Dodajte na tanke rezine narezano čebulo in pražite, dokler ne karamelizira, približno 20 minut. Ko čebula dobi lepo temno barvo, dodajte strt česen in timijan.
Med občasnim mešanjem kuhamo 5 minut. Dodajte moko, premešajte, nato prilijte govejo osnovo, dodajte lovorov list ter začinite s soljo in poprom. Kuhajte približno 20 do 25 minut.
Bageto narežite in po okusu popecite na žar ponvi. Pečico segrejte na 200 stopinj.
Juho razdelite v ognjevzdržne skledice, nanje položite popečen kruh in potresite z malo naribanega sira. Postavite v pečico in na kratko zapecite, da se sir stopi.
Previdno vzemite iz pečice in takoj postrezite.
Dober tek!
Ne spreglejte…
Pečene testenine po navdihu francoske čebulne juhe
Pečene testenine po navdihu francoske čebulne juhe. Vsi obožujejo dobre pečene testenine, tokrat vam predstavljamo recept, po navdihu francoske čebulne juhe. Zapečene testenine s kremasto čebulno omako in obilico lahko zagotovo postane jed za kateri koli dan v tednu. Za pripravo te jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov… vse tukaj.
Foto: iStock